5 metoder: Så lätt kan du spara energi

Energipriserna rusar - men som tur är finns det mycket som du snabbt kan göra själv. Vi har samlat 5 lätta sätt där du kan spara energi.

Priserna för både uppvärmning och el fortsätter stiga, och det ser inte ut som att de ska sjunka i det närmaste.

Som tur är kan du göra mycket själv för att se till att begränsa dina kostnader.

Det är speciellt uppvärmningen som snabbt kan bli riktigt dyr, oavsett hur du värmer upp din bostad, men det är också där som det är lättast att göra stora inbesparingar.

Om du ser till att inte elda för kråkorna och samtidigt att du värmer upp bostaden på det mest effektiva sättet, så kan du lätt spara mycket pengar.

Här under har vi samlat 5 viktiga artiklar för dig, så att du kan få hjälp med hur du lätt kan spara på värmen.

Sätt nya tätningslister

Sipprar det ut kall luft runt dina fönster, så beror det ofta på att tätningslisterna är slitna. Det är både billigt och lätt att byta tätningslister, vi visar hur du ska göra.

Se mer här

3 metoder för att få värme i radiatorn

Är en av dina radiatorer kall kan det öka trycket onödigt mycket på dina andra radiatorer. Med några enkla tricks kan du själv se till att dina radiatorer värmer som de ska.

Se mer här

Få ut mer av din kamin

En vedkamin är ett fantastiskt komplement till de vanliga värmekällorna. Vi har samlat 14 tips på hur du får ut så mycket som möjligt av din kamin.

Se mer här

Isolera dina rör – det lönar sig

Rörisolering är lätt gör-det-själv-arbete och kan snabbt betala sig. Så om dina värmerör inte är isolerade är det bara att sätta igång. Vi visar hur du ska göra.

Se mer här

Stoppa drag under dörren

I äldre bostäder kan det uppstå drag under dörren, om den inte sluter tätt vid tröskeln. Det är lyckligtvis en lätt sak att fixa problemet. Vi visar hur du lätt sätter en borstlist på dörren.

Se mer här

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen