Badrum

Ska du renovera badrummet? Då har du kommit rätt. Badrumsrenovering är dyrt och du måste ha koll på våtrumssäkring och många andra regler och rekommendationer. Men följer du våra beskrivningar kan du själv göra en billig renovering av ditt badrum.

Renovera badrum
Alla artiklar om badrummet

Nytt badrum? Eller renovering av det gamla?

Här på sidan hittar du alla våra artiklar om badrum.

Vi visar dig hur du, steg för steg, bygger ett helt nytt badrum eller renoverar det gamla.

Till exempel får du lära dig hur du gör det extremt viktiga tätskiktet.

Inget badrum utan våtrumssäkring

Det är viktigt att du börjar med att sätta dig in grundligt i byggreglerna, innan du börjar bygga ett nytt badrum eller ger dig i kast med renovering av ditt badrum. Det ställs nämligen hårda krav på ytskikt och material som ska sitta i badrum. Väggarna i ett badrum utsätts för vatten, och därför får du bara använda material som är godkända att användas i badrum. Bland mycket annat visar vi dig hur du arbetar med de smarta våtrumsskivorna från Wedi, som både är lätta att hantera och samtidigt garanterar att du får ett bra och tätt badrum.

Se byggbeskrivningen om våtrumssäkring i badrummet här: Våtrumssäkring.

Läs också hur du gör tätskiktet i ditt badrum och hur du får ett fuktsäkert tak i badrummet.

Renovering av badrummet

Det är inte nödvändigt att bygga ett helt nytt för att få ett snyggt badrum. En renovering av badrummet kan nämligen få det att bli så gott som nytt. Nytt kakel, vägghängd toalett, ny inredning eller golvvärme är bara några av de förbättringar som får ditt badrum att kännas som nytt. På Gör Det Själv har vi massor av beskrivningar på hur du kan göra i ordning badrummet och spara massor av pengar.

Se till exempel beskrivningen om hur man målar gammal kakel här: Måla kaklet i badrummet.

Ge badrummet omtanke

Läcker toaletten, om så bara lite, så blir det en del pengar under ett år. Och det är mycket lätt att lösa problemet. Precis som det är att byta ut den mögelangripna gummifogen i badrummet. Eller att byta ut trasigt kakel och reparera en skadad fog. Denna typ av reparationer tar ingen tid, men gör väldigt mycket för att få badrummet i fint skick igen. Här på Gör Det Själv har vi beskrivningarna till allt detta.

Se till exempel en beskrivning på reparation av fogar: Byt ut silikonfogen.