Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stoppa dörrdrag

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

I många äldre hus kan det förekomma drag under dörrarna för att de inte sluter helt tätt mot trösklarna.Det är lätt att slå fast om det drar eller inte. Snickaren placerar ett värmeljus framför dörren och som synes fladdrar lågan en hel del. Men problemet går att lösa både enkelt och billigt.

1. Snickaren använder en dörrlist med inbyggd borste.Listen är lite för lång, så den läggs an mot dörren och snickaren markerar dörrbredden på listen.Sedan kortas listen med hjälp av en bågfil.

2. Bågfilen ger ett ganska grovt snitt, men ändproppen som sitter kvar i den avsågade biten kan lätt pillas bort och återmonteras i den kortade listen. Nu plockar snickaren bort tejpen till det självhäftande bandet på listen och monterar listen på dörren.

3. Snickaren kontrollerar att dörren kan öppnas och stängas utan problem och att inget sitter i kläm under den.Snickaren sätter tillbaka ljuset framför dörren och vi kan se att lågan inte fladdrar längre

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka