Borrmaskiner och borrskruvdragare

Borr-/skruvdragare är de vanligaste batteriverktygen. Vi guidar och hjälper dig hitta rätt i djungeln av borr-/skruvdragare.

  Kraftfull skruvdragare

  Utvecklingen hos batteridrivna verktyg har varit extremt stor de senaste åren. Utvecklingen är extra påtaglig hos de moderna skruvdragarna, som väger en bråkdel av föregångarna men trots detta slår dem med hästlängder.

  Starka batterier ger starka skruvdragare

  Skruvdragaren hämtar sin kraft ur batterierna, som både har blivit mindre, starkare och inte minst mer hållbara. Om du bara för några år sedan glömde att helt ladda ur batterierna till din skruvdragare, och sedan “strö-laddade” dem, tog det inte långt tid förrän batterierna behövde bytas ut. Så är det inte längre. Moderna Lithium-batterier till skruvdragare håller mycket längre, har mycket längre livstid och är generellt mer tåliga än för bara några år sedan.

  Borrskruvdragare med med borstlös motor

  Genom att välja en borrskruvdragare med borstlös motor ökar du effektiviteten med ca 25 %. I en borrskruvdragare med traditionell motor roterar motorn genom att kolborstarna snurrar runt och skapar friktion i motorn. Det genererar värme, och friktionen för med sig att en del av kraften går förlorad. I en borstlös motor är kolborstarna ersatta av magneter och elektronik. Det bildas ingen friktion vilket ger en mer energieffektiv motor.

  Letar du efter en borstlös borrskruvdragare, så får du en maskin med lång livstid och och bättre användning av batteriet.

  De bästa skruvdragarna på 18 V

  På Gör Det Själv testar vi löpande en rad olika verktyg. Vill du ha den bästa skruvdragaren? Då ska du klicka här och läsa vårt nya test av 18 V borrskruvdragare: Borrskruvdragar- test.

  Liten men stark skruvdragare

  Även om skruvdragarna är små betyder det inte att de inte också kan vara starka. Här kan du se vårt nya test av borrmaskiner och skruvdragare på 10,8 V batterier, som lätt klarar de vanligaste skruv- och borrutmaningarna i hemmet: Test av 10,8 Volt skruvdragare.

  Borr med slag

  Är du intresserad av en slagborrmaskin? Då kan du klicka här och läsa vår stora guide om slagborrmaskiner. SLAGBORRMASKIN: Stor guide till slagborrmaskiner.

  Sida 1 / 2