Rörisolering är enkelt, och gör stor skillnad.

Rörisolering är enkelt, och gör stor skillnad.

På utsatta ställen: Extra skydd till rören

Isolerade rör som sitter på en höjd där de utsätts för slitage kan med fördel skyddas med ett plasthölje. Det är lätt att dra på utanpå rörisoleringen och hålls på plats med lite ståltråd på några ställen, eller häftas fast.

Redaktionen rekommenderar: Felaktig isolering kan förstöra ditt hus

Extra skydd till rören

När alla plasthöljen skurits till och är på plats utanpå isoleringen kan skarvarna limmas med ett PVC-rörlim. Det torkar på några få sekunder, så håll tungan rätt i mun.

Extra skydd till rören

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Kontrollera din isolering innan det är för sent!

Är du helt säker på att du har full kontroll på din isolering? Annars kan det få stora konsekvenser – och det är inte bara för värmeräkningens skull.

Är ditt hus inte korrekt isolerat kan du få stora problem med fukt och mögel. Och det finns dessvärre många exempel på felaktig efterisolering. Det kan medföra fuktskador på huset och bli dyrt att få ordning på. I värsta fall kan det dessutom vara hälsovådligt för dig och din familj.

Kontrollera din isolering med en inspektionskamera
Isoleringen sitter ofta på utrymmen som är svåra att komma åt – exempelvis i väggen eller krypgrunden. Därför vill vi rekommendera att du använder en inspektionskamera, så att du kan komma år. Du kommer med blotta ögat kunna se om det är fukt eller mögel på din isolering. Du kan även kontrollera att isoleringen sitter korrekt, och att det inte saknas vindpapp – stenull räcker inte.

Just nu får du en inspektionskamera tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv.

Ja, tack: Visa mig den nya inspektionskameran från Tech-Pro!

VIDEO: Här kan du se inspektionskameran i arbete: