Hus

På dessa sidor kan du hitta både inspiration, råd och vägledning för hur du underhåller ditt hus, och hur du kan optimera din bostad på olika sätt.

Det krävande huset

Det är nästan ett heltidsarbete att vara husägare. Det är hela tiden nya saker som ska repareras eller förbättras. Det kan vara svårt att få en ordentlig överblick över vad du bör hålla ett extra öga på, och vad som kan vänta. Är du helt ny husägare kan utmaningarna nästan kännas övermäktiga. Men var inte rädd, det är bara ett hus och på dessa sidor hittar du allt du behöver veta för att få en överblick över vad du kan och bör göra vid ditt hus.

Gör en årskalender

Om du är en nykläckt husägare, eller kanske har svårt att veta vad du ska kontrollera på ditt hus, så kan det vara en bra idé att göra en huskalender där du skriver vad du bör kontrollera på ditt hus och när. Exempelvis kan du skriva att den murade skorstenen ska kontrolleras efter varje vinter, för att se om den har fått frostsprängningar eller liknande. Eller så ska du gå igenom takrännor på våren och kontrollera mot otätheter.

Detta fruktar husägaren

Ett av de mest fruktade problem en husägare kan utsättas för är mögelangrepp. För det första eftersom ett angrepp av mögel ofta betyder att det kommer ske omfattande ingrepp i huset. För det andra så kan det vara hälsoskadligt att ha mögel i sitt hus. Om du hittar mögel i ditt hus bör du läsa följande artikel:
LÄS OCKSÅ: 15 myter om mögelsvamp

Huset ska ha ett sunt inneklimat

Fukt är ofta orsaken till mögel, så ett sunt inneklimat bör stå högt på husägarens lista över saker som ska vara i ordning i huset. Då badrummet, tillsammans med köket, är det rum som genererar mest fukt, är det en bra idé att montera en fläkt här. Det kan avleda eventuella fuktproblem.
LÄS OCKSÅ: Installera en fläkt i badrummet och få frisk luft

Goda råd till husägare

Med ett stort hus kan det som husägare vara svårt att hålla koll på allt som ska göras, när det ska göras och hur det ska göras. Vi har därför samlat några av våra mest populära artiklar om huset, och allt det som relaterar till ditt hus. Du kan läsa många fler artiklar, goda råd samt tips till ditt hus på dessa sidor.