Element

Oavsett om det handlar om att få liv i kalla element, köpa och montera nya termostater, bygga ett snyggt och billigt elementskydd, finns det hjälp att få här, där vi har samlat alla våra beskrivningar om element.

    Element – montering och underhåll

    Vattenburna element är den vanligaste värmekällan i svenska hem. På denna sida guidar vi dig både genom montering och underhåll av ditt element. Du hittar även detaljerade bygginstruktioner för elementskydd.

    De flesta av oss har blivit stående med kalla element efter en lång sommarpaus. Lösningen för att få igång ett kallt element igen är lyckligtvis enkel, och du kan fixa det på några minuter. Oftast beror det på att det lilla ventilstiftet i elementets termostat har fastnat – och det kan du lossa genom att trycka på det eller slå lätt på sidan av ventilen. Om ventilen fortfarande sitter fast löser du problemet genom att byta en del af ventilen (packboxen).

    Elementskydd – bygg det själv

    Alla element är är inte vackra att se på. Och om du ska ut och köpa ett elementskydd kan det bli dyrt. Men som tur är kan du bygga ditt eget elementskydd både enkelt och billigt. Det finns många olika möjligheter om du vill bygga ditt eget elementskydd. I denna artikel bygger vi ett elementskydd av en gammal träpersienn från IKEA. Detta elementskydd har i stort sett inte kostat någonting, men det är väldigt snyggt. Se hur vi gjorde i den utförliga bygginstruktionen: Bygg billigt elementskydd – av återvunnet material!