Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Element

Radiatorn, eller det vattenburna elementet, är den allra vanligaste värmekällan i svenska hem. Lär dig hur du underhåller och uppgraderar dina radiatorer, så att de fungerar så bra som möjligt.

Element – montering och underhåll

Vattenburna element är den vanligaste värmekällan i svenska hem. På denna sida guidar vi dig både genom montering och underhåll av ditt element. Du hittar även detaljerade bygginstruktioner för elementskydd.

De flesta av oss har blivit stående med kalla element efter en lång sommarpaus. Lösningen för att få igång ett kallt element igen är lyckligtvis enkel, och du kan fixa det på några minuter. Oftast beror det på att det lilla ventilstiftet i elementets termostat har fastnat – och det kan du lossa genom att trycka på det eller slå lätt på sidan av ventilen. Om ventilen fortfarande sitter fast löser du problemet genom att byta en del af ventilen (packboxen).

Elementskydd – bygg det själv

Alla element är är inte vackra att se på. Och om du ska ut och köpa ett elementskydd kan det bli dyrt. Men som tur är kan du bygga ditt eget elementskydd både enkelt och billigt. Det finns många olika möjligheter om du vill bygga ditt eget elementskydd. I denna artikel bygger vi ett elementskydd av en gammal träpersienn från IKEA. Detta elementskydd har i stort sett inte kostat någonting, men det är väldigt snyggt. Se hur vi gjorde i den utförliga bygginstruktionen: Bygg billigt elementskydd – av återvunnet material!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka