Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Invändig tilläggsisolering ger dig inte bara ett varmt och skönt rum. Du får också starka och släta väggar.

Invändig tilläggsisolering ger dig inte bara ett varmt och skönt rum. Du får också starka och släta väggar.

Det enklaste och effektivaste sättet att tilläggsisolera ytterväggarna är att montera varmväggsskivor på insidan. Skivorna ger dig på en gång både en effektiv isolering och en stark och slät yta som du genast kan måla och tapetsera och hänga upp saker på. Isoleringen har nämligen limmats fast på baksidan.

Du slipper dessutom bygga upp en regelstomme, som du annars måste göra om du använder mineralull och dubbla gipsskivor. Varmväggsskivorna skruvas i stället fast på specialreglar som också är isolerande. När du har spacklat skarvarna och fogat tunt om är väggen klar.

Effektivt tillägg till befintlig isolering

Varmväggsskivor är dyrare än den klassiska lösningen och är gjorda som komplement till befintlig isolering. De består av 30 mm högeffektivt isolerande skum och 10 mm fibergips och stjäl nästan ingen golvyta. De bryter dessutom de köldbryggor som annars skapar mörka fält på väggen.

Ladda ned hela artikeln och se hur du ska göra.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så sänker du värmekostnaden!

Är isoleringen på vinden förstörd, har du en köldbrygga under fönstret, eller läcker värmen ut under huvuddörren? Med en infraröd termometer kan du snabbt och lätt mäta temperaturskillnader i huset, och se var du behöver isolera för att sänka värmekostnaden.

Se var värmen läcker ut med en infraröd termometer

Det första steget mot en lägre värmeräkning är att veta var du måste isolera. Här har du användning av en infraröd termometer. Du pekar med laserpunkten på den yta du vill mäta, och sekunden efter kan du läsa av temperaturen på skärmen.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: