Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isolera tak

Värme stiger uppåt, så att isolera taket minskar dina värmekostnader. Det finns flera metoder och isoleringsmaterial du kan välja mellan när du ska tilläggsisolera ditt tak. T.ex. minerallull och cellulosa. I dessa artiklar kan du hitta den metod och det isoleringsmaterial som passar bäst till just din tilläggsisolering av taket.

Isolering av tak minskar värmekostnaden

Tilläggsisolering av innertaket kan göra stor skillnad på din värmeräkning. Därför är det för många en riktigt god investering att isolera innertaket. Det utgör en stor del av ytan i ditt hus, och då den varma luften stiger uppåt och ligger precis under taket, är det en bra idé att isolera taket så att värmen stannar kvar i huset och inte smiter ut genom taket.

Kostnad för isolering av innertak?

Priset på isolering av innertak beror så klart på vilken sorts isolering du väljer, och om du kan utföra arbetet själv eller inte. Som tur är finns det många sätt att göra det själv på när det gäller isolering av innertak.

Isolera tak på tre sätt

De mest utbredda och populära materialen att tilläggsisolera tak med är rullar, skivor eller granulat. Ofta är tilläggsisoleringen gjord i stenull, pappersull eller glasull, som alla har sina fördelar och nackdelar. Detta bör du begrunda innan du sätter igång med att tilläggsisolera taket.

Isolering av tak med rullar

Rullarna är lätta att skära till så de passar mellanrummet mellan dina reglar. Och finns det inte för många rör och annat som du ska skära ut för är det en superlätt isolering av tak.

Tilläggsisolering av tak med skivor

Har du många reglar, balkar, rör och annat att såga ut för kan det vara en fördel att välja skivor till takisoleringen. Samtidigt är skivorna lätta att få upp genom vindsluckan.

Tilläggsisolering av tak med granulat

Om du använder granulat för att isolera ditt tak krävs det ofta att du höjer kanten längs takfoten och vid vindsluckan, så att den extra tilläggsisoleringen stannar på plats. I gengäld är granulat lätt att fördela, och det är ofta förknippat med en mindre risk för fuktskador än med skivor och rullar.

Tilläggsisolering av innertak – gör det själv!

Du kan enkelt isolera innertaket själv. Men det är viktigt att vara förberedd på att om isoleringen sätts fel riskerar du att huset kan skadas av t.ex. fukt och mögel. Därför är det viktigt att ha koll på fallgroparna innan du börjar tilläggsisolera ditt innertak. På denna sida har vi samlat ett stort antal artiklar om isolering av innertak, där du får goda råd och instruktioner. Vi visar dig, steg för steg, hur du enkelt och billigt kan isolera innertaket.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka