Inredning

Inred hemmet på bästa möjliga sätt. Vi guidar och vägleder dig för att du ska få bättre akustik, få mer förvaringsutrymme, stöldsäkra och mycket, mycket mer.

Gör det själv - inredning av hemmet

Heminredning är populärt som aldrig förr, och det går enkelt att lägga tusentals kronor på inredning av hemmet. Men det behöver du inte. Här på Gör Det Själv har vi en mängd olika artiklar och gör det själv-beskrivningar på hur du kan inreda ditt hem.

Inredning är flera saker

Det kan finnas många olika anledningar till att inredningen i våra hem är som den är. I små hem och lägenheter består inredningen ofta av platsbesparande och praktiska lösningar. Andra gånger är syftet med inredningen att dölja fula rör, el-installationer, radiatorer eller liknande. Det ligger oftast ett estetisk beslut bakom inredningen i ditt hem, och inredningen avspeglar därför både en funktion och vad de boende i hemmet tycker bäst om.

Inredning med ljus

En viktig del av inredningen i ett hem är hur vi väljer belysning till hemmet. Inred köket med funktionellt arbetsljus, inred vardagsrummet med flera olika typer av belysning som ger möjlighet att inreda små myshörnor, och inred hallen med ett bra ljus så att du kan hitta dina ytterkläder och nycklar, när du ska ge dig ut en mörk vintermorgon.

Inredning av köket

Ett ställe där du verkligen ska tänka dig för när det handlar om inredning är köket. Om du ska göra ett nytt kök, så har din inredning av köket stor betydelse för hur arbetsgången blir när du lagar mat. Kom ihåg att det ska vara tre arbetsstationer när du tänker inredning av köket; beredningsplats, diskplats och matlagningsplats. Inred ditt kök likt en triangel, så att om du drar ett streck mellan arbetsstationerna så bildas det en triangel. Linjen mellan vasken och spisen bör vara den kortaste, då det är den som det kommer vara mest trafik på.

Inspiration till inredning

Oavsett vilken typ av inredning du ska sätta igång med, så kan du hitta mycket inspiration till din inredning på dessa sidor. Vi har en mängd praktiska lösningar till din inredning, om du ska spara mer plats i hemmet, precis som vi kan hjälpa dig med din inredning med belysning eller hur du får bättre wifi i hemmet.

De mest populära artiklarna om inredning

Nedan har vi samlat våra mest populära artiklar om inredning:

Bygg en snygg garderob själv

Bygg in sängen i ett skåp

Gör din egna bildram

VIDEO: Osynlig hyllupphängning

Utomhusbelysning du kan sätta upp själv

Inredningsprogram - Spara tid och pengar på byggprojekt med 3D program

Svävande hyllor som håller