Elsåg

Elsågen gör arbetet i verkstaden lättare och mer exakt. Läs vårt senaste test och råd kring de vanligaste elektriska sågarna.

Du behöver mer än en elsåg

En elsåg är din bästa vän. Marknaden är enorm för elektriska sågar och verktyg, och tillverkarna blir hela tiden bättre på att komma med smarta elsågar. Cirkelsåg, sänksåg, kapsåg, sticksåg - en elsåg är något som varje gör-det-självare behöver ha. Och varje gör-det-självare med respekt för sig själv bör ha mer än en elsåg.

Gör Det Själv testar elsågar

Men vilken slags elsåg ska du välja när du ska investera i ett verktyg? Marknaden är som sagt enorm, och det är svårt att navigera när du är på jakt efter den bästa elektriska sågen. Men på Gör Det Själv har vi givetvis gjort det lätt för dig genom att testa en stor mängd av elsågar. Våra experter använder sin erfarenhet och guidar dig tryggt genom djungeln av verktyg, till exempel den oumbärlige sänksågen. Se testet här och hitta den bästa sänksågen: Test av sänksåg.

Ingen elsåg utan klinga

När du har köpt en snygg elektrisk såg, ska du också se till att köpa rätt klinga till maskinen. En bra klinga är nämligen viktig för att få ett bra resultat och ett helt fint snitt. Klingorna är dyra, men en bra elsåg förtjänar även bra klingor, och dem kan du också bli klokare på här på hemsidan.

Elektrisk såg på batteri - eller med sladd?

Tekniken har förvandlat sågen till en elsåg, och eftersom tillverkarna hela tiden utvecklar nya och smarta lösningar, fortsätter utvecklingen. Idag kan du slippa sladden till din elektriske såg, om den stör dig. Elverktyg på batteri är idag så starka och hållbara att även kräsna gör-det-självare kan få stor hjälp av ex. en elsåg på batteri.

En uppsjö av elsågar

Sänksågar, cirkelsågar och sticksågar är inte de enda elektriska sågar som du kan läsa om i Gör Det Själv. Vi vägleder dig också till köp och underhåll av motorsåg, portabla bordscirkelsågar, starka tigersågar och en rad andra elektriska sågar.

Läs mer om andra typer av elektriska sågar:

Cirkelsåg

Bordscirkelsåg

Sticksåg

Kap-/gersåg

Tigersåg

Sida 1 / 3