Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Värmepump

En luftvärmepump kan vara en god investering om du vill minska din energiförbrukning. På dessa sidor kan du läsa mer om luftvärmepumpens för- och nackdelar.

Luftvärmepump – halvera din värmekostnad!

Det kan vara dyrt att hålla värmen uppe runt 20 grader i bostaden eller stugan när det inte finns billig fjärrvärme att tillgå. Men det finns en billig lösning: LUFTVÄRMEPUMPEN. Den ger effektiv och behaglig värme hela året för en låg kostnad.

En värmepump är det perfekta valet om du vill minska dina värmekostnader. I varje fall om du är beroende av el, olja eller dyr fjärrvärme – och när du vill värma upp en sommarstuga eller ett torp, där det inte finns andra värmekällor än en kamin. För även om värmepumpen får sin energi från elektricitet så kan pumpen utnyttja elektriciteten mycket effektivt.

Luftvärmepumpen gör kyla till värme

Värmepumpen kan något som ger den nästan en magisk förmåga. Den kan skapa värme av kyla eller rättare sagt: den kan utnyttja skillnaden mellan värme och kyla till att skapa värme. Denna teknik gör att det behövs endast en smula ström för att driva pumpen. De allra mest effektiva pumparna ger fyra-sex gånger mer energi än vad de använder.

Välj rätt när du köper luftvärmepump

De senaste åren har det dykt upp en mängd luftvärmepumpar på marknaden, men alla är inte lika bra. När de första pumparna kom för ett 10-tal år sedan skröt många tillverkare om den höga effektiviteten. Men det visade sig senare att man mätte effektiviteten vid + 7°C och det kan ju bli åtskilligt kallare i Sverige. Vid minusgrader var en del pumpar rätt dåliga.

Idag ställs större krav på informationen men du ska ändå tänka dig för innan du köper. Väljer du en av de enklare som endast levererar varmluft, så måste du ta reda på hur du ska få varmt vatten i kranarna och radiatorerna. Kanske från en luft-till-vatten pump?

Skydd för luftvärmepumpen – gör det själv

Det finns mycket gott att säga om luftvärmepumpen, men vacker är den inte. En äkta gör det självare bygger så klart ett eget hus för luftvärmepumpen. I denna artikel får du en utförlig byggbeskrivning för hur du själv kan bygga ett hus för luftvärmepumpen: Bygg ett hus luftvärmepump.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka