Möbler

Bygg dina egna möbler och skräddarsy dem så att de passar dig och ditt hem perfekt. På dessa sidor kan du få inspiration och hitta steg-för-steg-instruktioner för hur du bygger dina egna möbler.

Bygg egna möbler

En del gånger är det både snyggare och billigare att bygga sina egna möbler. Du sparar inte bara en massa pengar utan du får även möjlighet att själv bygga möbler som passar precis de behov du har. Bygga egna möbler ger dig också möjlighet att få helt unika möbler, som ingen annan har. På det sättet kan möbler du bygger själv sätta en helt unik prägel på ditt hem.

Bygg ett eget bord

Ett hemmasnickrat bord är ett väldigt bra förslag på något du kan bygga själv. Vill du kasta dig ut och bygga egna möbler så är ett bord belagt med linoleum en bra början. Linoleum är ett snyggt och robust val till en bordsskiva, och så är linoleum lätt att torka av. Med andra ord så kan du använda ett hemmasnickrat linoleumbord i husets alla rum.

Bygg en platsbesparande säng

En fördel med att bygga egna möbler är att du kan skräddarsy dem precis efter ditt hem och dina behov. Är det trångt om plats i hemmet så kan det vara en fördel att tänka i hemmasnickrade platsbesparande lösningar. Här är det bra att fundera över om du kan frigöra plats genom att bygga en vägghängd säng. Alltså en säng som inte tar plats när den inte behövs. En hemmasnickrad säng ger dig ett extra rum under dagtid när sängen göms undan.

LÄS OCKSÅ: Bygg in sängen i ett skåp

Bygg ett måttanpassat garderobsskåp

Garderobsskåpen tar mycket plats i hemmet och upptar stora mängder av golvytan. Därför är det en fördel om du själv kan platsbygga ett i hemmet. På det sättet får du mer plats, där garderobsskåpet annars skulle stått, och du utnyttjar en annars obrukbar yta i hemmet. Genom att bygga en egen möbel, som ett garderobsskåp, har du även möjlighet att bygga det precis efter dina behov kring förvaring.

LÄS OCKSÅ: Bygg en snygg garderob själv

Bygg dina egna möbler

Det finns alltså flera goda anledningar att kasta sig ut i ett projekt med möbler som man bygger själv. Det kan vara en fördel om du bor på en liten yta, där du med möbler du bygger själv kan skräddarsy dina lösningar så att de inte tar så mycket plats från övrig yta i hemmet. Och sist men inte minst, så är en möbel du bygger själv ofta billigare än om du ska köpa en möbel.