Hittills har fönster och fasad haft ljusa färger. Med ett par klick på appen kan du se om de skulle ta sig väl ut i exempelvis rött och gult.

Hittills har fönster och fasad haft ljusa färger. Med ett par klick på appen kan du se om de skulle ta sig väl ut i exempelvis rött och gult.

Innan du köper färg är det alltid bra att veta vilken kulör den ska ha och hur mycket som går åt, oavsett om du ska måla om hela villan eller endast ett rum. Det klarar den finurliga appen åt dig och den kan du hämta gratis.

Många färgtillverkare har i dag appar för telefoner och surfplattor och de gör det möjligt att byta färg på allt från fönster och vindskivor till väggar och plank. Några tillverkare har i stället särskilda program på sina hemsidor för detta.

Det enda du ska göra är att ta en bild av det som ska målas och sedan välja önskad kulör med appen. När du därefter har pekat på det område på bilden som ska målas så byter appen automatiskt ut den gamla kulören mot den nya.

Målar lika bra utomhus som inomhus i alla slags väder!

Om du ska måla om hela fasaden eller nöja dig med ett fönster har ingen betydelse. Appen hjälper dig utan att du använder en enda droppe färg. Och vill du måla om vardagsrummet eller göra det bruna paneltaket vitt så är appen ovärderlig.

Du får mycket hjälp av appen och den hjälper dig välja kulör. Den gör att du slipper många och långa diskussioner om hur det kommer att se ut. Och i slutänden besparar den dig bekymmer och sparar pengar åt dig.

MÅNGA KULÖRER

Det finns bokstavligen hundratals kulörer och nyanser att välja bland på färgappen. Här har du ett litet urval att inspireras av. 

HÄR HITTAR DU FÄRGAPPAR

  • Sadolin Vizualizer
  • Nordsjö Visualizer
  • Jotun ColourMatch
  • Flüggers Färgguide, som vi nämner i artikeln i Gör Det Själv nr. 13, 2016, finns inte längre tillgänglig. Men de andra apparna som vi har nämnt här kan samma saker.
Ladda ner nu