Isolering

Du sparar inte bara pengar, utan du ökar även värdet på ditt hus när det är ordentligt isolerat. Läs här hur du gör.

Att isolera är nog den bästa investering du kan göra. Du sparar in på värmekostnaderna och höjer samtidigt värdet på ditt hus. Det är superlätt – bara du känner till de mest grundläggade reglerna och tipsen.

Hur mycket du kan spara på att isolera ditt hus beror bland annat på hur bra isolerat ditt hus är från början, vilken uppvärmningsform du använder och vad du betalar för värme. Men i ett fristående standardsmåhus från 60-70-talet är det inte orealistiskt att spara in 15 000 kr om året, genom att gå igenom isoleringen och förbättra den där det är möjligt.

LÄS OCKSÅ: Rörisolering – den enklaste besparingen

Detta får du i vårt tema

I detta tema visar vi dig vilka principer du bör känna till när du isolerar, så att du undviker att göra mer skada än nytta när du tilläggsisolerar. För när värme och kyla möts uppstår nämligen fukt, som potentiellt kan ge stora skador på ditt hus.

Du får även rådgivning kring hur du kan byta ut dina gamla isolerglas mot nyare lågenergifönster, som kan hjälpa dig att spara en förmögenhet.

Isolering av vinden är ett av de mest lönsamma isoleringsarbeten du kan kasta dig över. Vi är med dig hela vägen så att du är säker på att uppgiften blir helt korrekt utförd.

Vi går igenom vilka tätningslister som finns på marknaden och vilka för- och nackdelar de olika listerna har. Vi visar dig hur du byter ut listen och underhåller dina nya tätningslister.

Termostater har blivit smarta, och de senaste vet hur vädret är utanför, eller när du är på väg hem från arbetet. Det är med andra ord slut med att gå och vrida på termostaterna. Allt styrs från din mobil. Vi visar dig den senaste tekniken.

Ladda ner vårt stora tema och få koll på isoleringen.