Nytt badrum

Ska du göra ett nytt badrum? Du kan välja att riva det gamla och bygga ett nytt, eller så kan du renovera det gamla. Vi hjälper dig med bägge delar, så att du kan få ett vackert och funktionellt badrum.

Bygg ett nytt badrum

Om du är i behov av ett nytt badrum kan du välja att riva ner det gamla helt och starta därifrån. Den blå klinkern som kändes som ett bra val på 70-talet är inte det val man hade gjort idag i ett helt nytt badrum. Du kan bygga ett billigt badrum, eller så kan du fräscha upp det med smarta och snygga detaljer. Det finns många möjligheter när du börjar från början och bygger ett nytt badrum.

Renovera det gamla och få ett billigt badrum

Ofta är det inte nödvändigt att det krävs en totalrenovering för att få ett badrum att kännas som nytt. Det kan räcka med ett nytt badrumsgolv, en ny toalettstol eller nytt kakel. När du ska göra badrummet behöver du ta reda på vilka förbättringar du är mest intresserad av, och hur mycket pengar du kan lägga.

Bygg nytt badrum med multiskivor

Skivor av lättbetong, även kallade multiskivor, är ett genialt material som lämpar sig bra att bygga ett nytt badrum med. Skivorna är enkla att skära till när du ska bygga den grova stommen till badrummet. Det är ett enkelt sätt att få ett billigt badrum på. Men priset på ett nytt badrum kan variera mycket.

Nytt badrum - pris?

Ja, vad kostar ett nytt badrum egentligen? Priset på ett nytt badrum varierar, så det finns så klart inget exakt pris på ett nytt badrum. Man brukar säga att badrummet har husets dyraste kvadratmeterpris, och det är viktigt att du har koll på omfattningen innan du sätter igång. Men om du tänker dig för, använder billiga men bra material och planerar arbetet noga, kan du faktiskt bygga ett nytt badrum för omkring 25000-30000 kr. Det hittar du en beskrivning till här på hemsidan. Det är alltså möjligt att bygga ett nytt, billigt badrum.

Nytt badrumsgolv gör stor skillnad

Ett nytt badrumsgolv är en enkel men dramatiskt uppgradering. Om de gamla klinkerplattorna är i bra skick kan du faktiskt lägga ny klinker ovanpå dem, när du ska göra ett nytt badrum. De gamla plattorna ska rengöras och så ska de våtrumssäkras innan de nya plattorna kan läggas ovanpå.