Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nytt badrum ända från början

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det är dyrt att bygga eller totalrenovera ett badrum. Men inte så dyrt som många tror - alltså om du gör det mesta av jobbet själv. Och det kan du mycket väl göra. Här bygger vi ett läckert badrum från A till Ö med våtrumssäkring, plattor, vägghängd toalett med dold cistern och en elegant duschhörna. Totalkostnaden hamnar på knappt 75.000 kronor för ca 9 m².

KOMPLETT BADRUM FÖR UNDER 75.000 KR

Det är inte något nybörjarprojekt att bygga ett badrum ända från grunden. Men det är absolut inom räckhåll för vad de flesta erfarna gör-detsjälvare klarar av. För som med alla andra uppgifter handlar det bara om att börja från början och sedan sätta sig noggrant in i regler och metoder.

Här visar vi dig steg för steg hur vi våtrumssäkrar, installerar vägghängd toalett med dold cistern samt sätter upp kakel och en duschvägg av glas i ett modernt inrett badrum. Och har du bara lite erfarenhet av kakelsättning och gott om gå-på-anda, så kommer du också att snyggt ro i land ditt badrumsprojekt.

Innan du börjar

Men en sak är vad vi har valt att göra här. Dina val är en annan sak: Ska du ha kakel på samma väggar som här? Ska du ha stora plattor eller kanske små? Är våra mått för duschhörnan relevanta för dig? Och hur är det med budgeten: Ska den utökas eller sänkas jämfört med de 75.000 kronor som vi har lagt här?

Alla de besluten ska du fatta innan du sätter igång. Precis som du måste ha koll på belysning, eluttag, eventuell handdukstork, golv värme och så vidare.

Klicka på de olika länkarna här nedan och se hur du:

Monterar en inbyggd cistern.
Sätter upp den vägghängda toaletten.
Får koll på våtrumssäkringen.
Sätter golvklinker och väggkakel.
Monterar en glasvägg till duschhörnan.

Men med en bra början är halva jobbet gjort - och en stor del av nöjet. Så lycka till!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka