Bästa tipsen vid stopp i toaletten

Ta reda på vad du ska göra när det är stopp i toaletten. Till exempel om det är en bra idé att hälla kokande vatten i toalettstolen och vad du ska göra om du inte har en vaskrensare.

Vaskrensaren är ofta den mest effektiva lösningen

Om det är stopp i toaletten är den bästa och mest effektiva lösningen ofta en vaskrensare (eller en avloppsrensare med pump, som du kan se i videon nedan).

Ta på gummihandskar och placera sugproppen i toalettstolen så att den sluter tätt.

Några pumpningar med vaskrensaren skapar ett tryck som vanligtvis är tillräckligt för att lossa proppen som har blockerat toaletten.

Diskmedel och varmt vatten

Om du inte har en vaskrensare i närheten eller om proppen är lite mer envis kan du prova med en deciliter diskmedel som hälls i toalettstolen - helst följt av en hink med varmt vatten.

Vänta 20 minuter och vattennivån bör sjunka snabbare om proppen har börjat lossna.

Du kan behöva hälla en hink med varmt vatten i toalettstolen flera gånger tills proppen är helt borta.

Bakpulver är en vanlig huskur för att åtgärda ett stopp i avloppet, men när det gäller toaletten är det bättre att använda vanligt diskmedel.

Kokande vatten mot toalettpapper

Om det är en större klump toalettpapper som är boven i dramat kan du försöka hälla kokande vatten snabbt i toaletten. Det heta vattnet kan lösa upp papperet lättare och tillsammans med trycket från vattenflödet kan det vara tillräckligt för att lossa proppen.

Använd klöver fem
Det är inte den mest tilltalande lösningen, men om inget annat fungerar och proppen finns inom räckhåll kan det vara effektivt att använda sina egna händer.

Kom ihåg gummihandskarna eller eventuellt en plastpåse.

Förebygg att det blir stopp i toaletten

Kom ihåg att spola rören regelbundet.

Vid täta toalettbesök (t.ex. i en stor familj eller på en arbetsplats) är det lätt hänt att avföring blir kvar i rören. Därför är det viktigt att använda den stora spolningen efter ett långt toalettbesök eller till och med att spola när man håller på för att undvika stopp av avföring eller papper.

Ring ett proffs

Om ingenting fungerar och det fortfarande är stopp i toaletten behöver du en rörmokare. De kan också hjälpa dig att hitta problemet om din toalett täpps igen ofta. Du kan till exempel behöva en avloppsrensning.

Så här gör du

I videon nedan kan du se hur du fixar ett stopp i toaletten.

Video

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Toalettstol