Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Vägghängd toalett

Det finns många goda anledningar till att välja en vägghängd toalett. Det är t.ex. lättare att komma in under toalettstolen med moppen.

En vägghängd toalett är en av de mest effektfulla uppgraderingarna som du kan göra i badrummet. Det är dessutom faktiskt inte så svårt. Toaletten består visserligen av vissa delar, rör och skenor, men när du väl får ordning på dem är det inte svårt att sätta ihop delarna.

Det är lätt att tro att den vägghängda toaletten hängs upp på väggen, men så är det faktiskt inte. I stället står stativet på golvet, och både spolvattenbehållaren och stativet täcks av en låda av gipsplattor så att toaletten döljs.

Så är den vägghängda toalettstolen monterad

Klicka på siffrorna på figuren och få förklaringen till hur den vägghängda toaletten är monterad.

3 goda skäl at välja vägghängd toalett

  1. Enklare rengöring med vägghängd toalett Den uppenbara fördelen med en vägghängd toalett, jämfört med en golvstående, är att den är lättare att rengöra. Det är mycket enklare att komma åt under toaletten med golvmoppen, och du slipper de många svåråtkomliga delarna på den golvstående toaletten. Det är mycket lättare att rengöra en vägghängd toalett, vilket garanterar god hygien.

  2. .En vägghängd toalett tar inte mer plats: Du tror kanske att en vägghängd toalett med stativ och ram tar mer plats än den klassiska golvstående toaletten, men det gör den faktiskt inte. Den tar precis lika mycket plats som den gamla.

  3. Montering av en vägghängd toalett är lätt: Det är naturligtvis något svårare att montera en vägghängd toalett än en klassisk, golvstående toalett. Men som du ser i den här vägledningen är det på det hela taget inte särskilt svårt. Det är skillnad på toaletterna från de olika tillverkarna, men i princip är monteringen densamma som den du ser på de här sidorna.

Ladda ner gör-det-självbeskrivningen och se hur du monterar en vägghängd toalett

I beskrivningen som du kan ladda ner här på sidan, visar vi hur du monterar en vägghängd toalett på ett stativ i väggen. Du kan se hur du:

  • fäster metallramen som den vägghängda toalettstolen hänger på
  • bygger in metallramen med gipsskivor
  • hänger upp toalettskålen

OBS! Denna artikel är en del av ett samlat badtema. Här kan du ladda ner det kompletta badtemat.