Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byt bottenventil

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

VIDEO: Om bottenventilen är sliten och ful att titta på och samtidigt inte fungerar optimalt, är det en bra idé att byta den. I den här videon kan du se hur du gör.

Lossa först muttern som håller ihop vinkelröret och avloppet. Här kan du använda en större skiftnyckel, men det går lika bra med en rörtång. Plocka sedan bort låssystemets handtag, så att du får rejält tag med en skruvmejsel. Det är till god hjälp när rören ska delas.

Lossa nu skruvarna som håller fast handfatet i konsolerna. Dra ut handfatet något från vägen, så att vinkelröret, vattenlåset, lossnar från avloppsröret i väggen. Vrid nu röret med en rörtång och skruva av vinkelröret. Det kan ha samlats mycket skräp i rören, så utnyttja tillfället till att rensa avloppet. Det kan vara svårt att lossa bottenventilens överdel på grund av avlagringar och smuts.

Här koer skruvmejseln väl till pass, eftersom den ger extra vridande kraft.Nu kan bottenventilen lyftas ur och porslinet rengöras. Kom ihåg att sätta en spann under handfatet innan du börjar göra rent. Om det skulle sitta lite silikon i botten av handfatet så gör det inget. Den nya ventilen ska inte fogas med silikon.

Istället tätas den med en gummiring, som sätts i hålet varpå man skruvar ihop delarna till den nya ventilen. Sätt på lite gängtejp innan du skruvar på vinkelröret igen och passar in handfatet på plats igen. Bottenventilen är utbytt, låsningssystemet fungerar och handfatet är vackrare att se på.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka