Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Verkstad

Verkstaden är en arbetsplats där det ska finnas svängrum och plats för stora projekt. Därför är det en bra idé att inreda verkstaden så att du får så mycket plats som möjligt att röra dig på. Vi har samlat guider och instruktioner för hur du kan inreda verkstaden.

Verkstadsinredning och verkstadsinventarier

Det finns många sätt att inreda en verkstad på. En del har ett litet hobbyrum, medan andra har en verkstad i garaget eller en stor separat verkstad med allt från bordscirkelsåg till kompressor. Det är därför en bra idé att utgå från själva rummets storlek i din verkstad. Det finns nämligen många typer av verkstadsinredningar. I en del verkstäder passar det att inreda med stålhyllor, medan det i andra är mer lämpligt att inreda med en kombination av mindre verkstadshyllor, hyllor och kanske ett arbetsskåp med hjul under.

Verkstadshyllor

Det finns verkstadshyllor i nästan alla verkstäder. Verkstadshyllor finns i en uppsjö av varianter. De kan vara höga, låga, breda eller smala och så finns det också i olika material. Trä och stål är dock de mest vanliga materialen när vi talar om verkstadshyllor. Fördelen med en verkstadshylla är bland annat att den ofta inte är mer än 40 centimeter djup, och att den kan fyllas med förvaringslådor från golv till tak.

Verkstadsbänk

En verkstadsbänk, eller en arbetsbänk som den även kallas, är utan tvivel den viktigaste delen i en verkstad. Det är nämligen vid arbetsbänken som du kommer utföra merparten av dina gör-det-självprojekt. Och just därför är det viktigt att den är genomtänkt och robust. En bra arbetsbänk bör passa din längd. Det finns inget värre än att behöva böja sig och få ont i ländryggen, för att man gjort bänken 10 centimeter för låg. Bänken ska dessutom vara tålig och klara av åtskilliga slag från hammare och andra tunga verktyg.

LÄS OCKSÅ: Här har vi samlat alla våra artiklar om arbetsbänkar till verkstaden

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka