Arbetsbänk

En bra arbetsbänk är den viktigaste möbeln i din verkstad, då det är här du kommer att utföra en stor del av dina gör det själv-projekt. Vi hjälper dig när du ska köpa eller bygga den perfekta arbetsbänken, som passar just dina behov.

  Arbetsbänk i verkstaden är oumbärligt

  En bra arbetsbänk är den viktigaste möbeln i din verkstad, då det är här du kommer att utföra en stor del av dina gör det själv-projekt. Vi hjälper dig när du ska köpa eller bygga den perfekta arbetsbänken, som passar just dina behov. Det är en stor fördel att ha en arbetsbänk när du ska såga, skruva eller slipa.

  Med andra ord är arbetsbänken platsen, där du kommer utföra en hel del av dina gör-det-självprojekt.

  Flexibel arbetsbänk till verkstaden

  Det är utan tvivel bra att ha en fast arbetsbänk i verkstan, där man kan montera en skruvtving m.m. Men ibland kan det vara väldigt smidigt att ha en mer flexibel arbetsbänk, som du lätt kan flytta ut i trädgården eller lägga in bak i bilen. Det finns många olika modeller av flexibla och portabla arbetsbänkar på marknaden, men det viktigaste är att arbetsbänken är i en användbar storlek, att den är robust och står stabilt.

  Arbetsbänkens pris och kvalitet

  Pris och kvalitet följs ofta åt, och det samma gäller även för en arbetsbänk till verkstaden. De allra billigaste modellerna tappar kvalitetsmässigt medan de dyrare modellerna är mer att lita på. Det kan därför vara klokt att lägga lite pengar när du ska investera i en arbetsbänk.

  Ta reda på arbetsbänkens rätta höjd

  En annan stor fördel med arbetsbänken är att den är förhållandevis lätt att justera höjden på, så att den passar just dig. Ska man slipa en bräda eller liknande är en arbetsbänk i fel höjd ett lätt sätt att skaffa sig en ömmande rygg. Det är därför en bra idé att vara noga med vilken höjd arbetsbänken ställs in på.

  Bygg själv en arbetsbänk

  På byggmarknaden finns det ofta en uppsjö av arbetsbänkar, men om du har ett särskilt behov kan det vara svårt att få alla önskemål uppfyllda med någon av de masstillverkade arbetsbänkarna. Lyckligtvis är det ett riktigt trevligt gör-det-självprojekt att bygga en arbetsbänk själv.

  Om du själv bygger din arbetsbänk kan du vara säker på att du får alla dina önskemål uppfyllda, och du kan bygga arbetsbänken exakt så att den passar dig och din verkstad.

  Vi har byggbeskrivningar till flera olika sorters arbetsbänkar, både stationära arbetsbänkar, arbetsbänkar med hjul, arbetsbänkar med höj- och sänkbar funktion och andra flexibla utformningar och lösningar.

  Här på sidan har vi samlat en rad artiklar om hur du kan göra om du vill själv vill bygga en arbetsbänk. Du hittar även artiklar om vad du bör leta efter om du ska investera i en ny arbetsbänk.

  Arbetsbänk eller arbetsbord

  En arbetsbänk och ett arbetsbord är samma sak. En arbetsbänk kallas även för verkstadsbänk eller snickarbänk. Oavsett vad du kallar arbetsbänken för, så uppfyller alla samma behov, nämligen att se till att man som hantverkare har bra förutsättningarna när man ska arbeta med olika material i verkstaden.