Grovdammsugare test: Vi testar styrka, funktioner, kvalitet och ljudnivå i vårt test av grovdammsugare.

Vi testar styrka, funktioner, kvalitet och ljudnivå i vårt test av grovdammsugare.

I verkstan eller på hemmabygget överlever din vanliga dammsugare inte länge. Det fina stendammet tar livet av den på ett ögonblick, och därför behövs det en specialist - nämligen en grovdammsugare, som kan hantera i stort sett allt som du utsätter den för.

Suger både vått och torrt

Att deltagarna är gjorda för att kunna användas tillsammans med dina elverktyg bekräftas av eluttaget som alla modellerna är utrustade med. På så sätt slipper du besvärliga förlängningssladdar. Istället pluggar du bara in din maskin direkt i dammsugaren. Fem av dem kan till och med starta automatiskt när verktyget går igång.

Ofta fungerar den här sortens maskiner sämre som vanliga dammsugare. Men särskilt två av deltagarna överraskar positivt. Dessutom kan alla sex maskinerna suga upp vatten.

Så här har vi testat grovdammsugare

En grovdammsugare är mångsidig. Därför har vi testat sugförmågan i tre olika situationer.

Vi har jämfört deltagarnas funktioner som automatisk rensning av filter och möjligheten att skruva styrkan upp och ner och därmed också ljudnivån.

Vi har också utvärderat maskinernas kvalitet. Det är viktigt om de ska tåla den hårdhänta behandlingen i verkstan och på hemmabygget.

Till sist har vi mätt ljudnivån. Det är dock långt ifrån den viktigaste parametern, och därför står den också för bara 5 % av det sammanlagda betyget.

Oberoende test av grovdammsugare

Magasinet Gör Det Själv är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter.

Vår testredaktör undersöker vad som finns på marknaden, och handplockar själv alla de maskiner som han testar. De som deltar utsätts för exakt samma hårda test, som du kan ta del av på dessa sidor.

Vi har testat de här 6 grovdammsugarna

  • KÄRCHER WD 3 P
  • KÄRCHER WD 6 P PREMIUM RENOVATION
  • BOSCH ADVANCEDVAC 20
  • NILFISK BUDDY II 18 T
  • NILFISK MULTI II 30 T INOX VSC EU
  • EINHELL TE-VC 1925 SA

LADDA NER HELA TESTET och se vilken grovdammsugare som blev den stora testvinnaren.