Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Arbetsbänk

En bra arbetsbänk är den viktigaste möbeln i din verkstad, då det är här du kommer att utföra en stor del av dina gör det själv-projekt. Vi hjälper dig när du ska köpa eller bygga den perfekta arbetsbänken, som passar just dina behov.

Arbetsbänk i verkstaden är oumbärligt

En bra arbetsbänk är den viktigaste möbeln i din verkstad, då det är här du kommer att utföra en stor del av dina gör det själv-projekt. Vi hjälper dig när du ska köpa eller bygga den perfekta arbetsbänken, som passar just dina behov. Det är en stor fördel att ha en arbetsbänk när du ska såga, skruva eller slipa.

Med andra ord är arbetsbänken platsen, där du kommer utföra en hel del av dina gör-det-självprojekt.

Flexibel arbetsbänk till verkstaden

Det är utan tvivel bra att ha en fast arbetsbänk i verkstan, där man kan montera en skruvtving m.m. Men ibland kan det vara väldigt smidigt att ha en mer flexibel arbetsbänk, som du lätt kan flytta ut i trädgården eller lägga in bak i bilen. Det finns många olika modeller av flexibla och portabla arbetsbänkar på marknaden, men det viktigaste är att arbetsbänken är i en användbar storlek, att den är robust och står stabilt.

Arbetsbänkens pris och kvalitet

Pris och kvalitet följs ofta åt, och det samma gäller även för en arbetsbänk till verkstaden. De allra billigaste modellerna tappar kvalitetsmässigt medan de dyrare modellerna är mer att lita på. Det kan därför vara klokt att lägga lite pengar när du ska investera i en arbetsbänk.

Ta reda på arbetsbänkens rätta höjd

En annan stor fördel med arbetsbänken är att den är förhållandevis lätt att justera höjden på, så att den passar just dig. Ska man slipa en bräda eller liknande är en arbetsbänk i fel höjd ett lätt sätt att skaffa sig en ömmande rygg. Det är därför en bra idé att vara noga med vilken höjd arbetsbänken ställs in på.

Bygg själv en arbetsbänk

På byggmarknaden finns det ofta en uppsjö av arbetsbänkar, men om du har ett särskilt behov kan det vara svårt att få alla önskemål uppfyllda med någon av de masstillverkade arbetsbänkarna. Lyckligtvis är det ett riktigt trevligt gör-det-självprojekt att bygga en arbetsbänk själv.

Om du själv bygger din arbetsbänk kan du vara säker på att du får alla dina önskemål uppfyllda, och du kan bygga arbetsbänken exakt så att den passar dig och din verkstad.

Vi har byggbeskrivningar till flera olika sorters arbetsbänkar, både stationära arbetsbänkar, arbetsbänkar med hjul, arbetsbänkar med höj- och sänkbar funktion och andra flexibla utformningar och lösningar.

Här på sidan har vi samlat en rad artiklar om hur du kan göra om du vill själv vill bygga en arbetsbänk. Du hittar även artiklar om vad du bör leta efter om du ska investera i en ny arbetsbänk.

Arbetsbänk eller arbetsbord

En arbetsbänk och ett arbetsbord är samma sak. En arbetsbänk kallas även för verkstadsbänk eller snickarbänk. Oavsett vad du kallar arbetsbänken för, så uppfyller alla samma behov, nämligen att se till att man som hantverkare har bra förutsättningarna när man ska arbeta med olika material i verkstaden.

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null purchase.price.currency
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka