Nytt kök

Lister, bänkskivor, diskho. Det är mycket att ta ställning till när man ska ha ett nytt kök. På dessa sidor hittar du inspiration och vägledning för ditt nya kök.

  Nytt kök

  När du ska ha ett nytt kök, är det många saker du ska ta ställning till. Hur mycket får det nya köket kosta? Kan du göra ett nytt kök själv? Priset på ett nytt kök beror mycket på vilket material du väljer, och om du kan montera upp köket själv. Det finns mycket pengar att spara om du kan göra det själv.

  Vad kostar ett nytt kök?

  Priset för ett nytt kök varierar enormt. Det finns inte ett givet svar på frågan: “Vad kostar ett nytt kök?”, då du kan bygga ett nytt kök i alla prisklasser.

  Det finns den snabba makeovern, där du t.ex. fräschar upp köket med en ny bänkskiva och vask, nytt kakel och ny färg. Det kan göras för ca 10 -15 000 kr. Du kan också välja ett kök i mellanklassen, där det gamla rivs ner, och du t.ex. köper nya billiga stommar från Ikea som du själv sätter upp. Med denna lösning kan du få ett nytt kök för 40-50 000 kr. Om du önskar dig ett helt nytt kök i dyra material kan det kosta dig flera hundra tusen kronor. Men du kommer trots det spara en hel del på att sätta upp köket själv.
  Väljer du att montera köket ska du vara noga med att göra sockeln så att köksskåpen står rakt. Du kan läsa mer om hur du får den perfekta sockeln här:

  LÄS OCKSÅ: Kökssockel - Perfekt sockel till det nya köket

  Hämta ny köksinspiration

  Om du saknar inspiration till ditt nya kök är det en bra idé att besöka kökstillverkarnas showrooms. Här kan du se de senaste kökstrenderna, se och känna skillnad på olika material och möblera om bäst du vill utefter dina önskemål och behov om hur köket ska vara. Du kan så klart även hitta massor av inspiration till ett nytt kök på nätet.

  När du har blivit klokare på hur ditt nya kök ska se ut kan det vara en bra idé att ta in de olika delarna i ett ritprogram på en iPad. Det finns flera gratis ritprogram där du kan prova dig fram. Ritprogrammen kan ge dig en bra känsla över hur ditt nya kök kommer se ut.

  Här kan du läsa mer om gratis ritprogram för kök: Gratis ritprogram för kök på iPad

  Bygg nytt kök utomhus

  Det kan också vara så att du är helt nöjd med ditt kök inomhus, men att du önskar dig ett utekök. Det finns många bra lösningar som du själv kan bygga. Du kan bl.a. hitta inspiration till utekök du själv kan bygga, här:

  LÄS OCKSÅ: Bygg ett eget utekök