Förvaring

Man kan aldrig få för mycket förvaringsutrymme. Därför är det smart att utnyttja platsen i hemmet så bra som möjligt. På dessa sidor guidar och vägleder vi dig till hur du kan utöka förvaringsutrymmet i ditt hem.

  Smart förvaring

  Husägare önskar sig alltid mer plats åt förvaring. Ett bra sätt att uppnå detta är att utnyttja de förvaringsutrymmen man redan har, på bästa möjliga sätt. Ett annat sätt att få mer plats åt förvaring är att utnyttja de kvadratmeter av hemmet som inte går att använda till något annat.

  Förvaring under säng

  Ett passande ställe att få mer plats åt förvaring är under sängen. Här kan man för en liten slant utnyttja dolda kvadratmetrar på ett enkelt vis. Om du bygger in lådor i sängramen kan du även utnyttja platsen längst in under sängen till förvaring.

  LÄS OCKSÅ: Förvaring under sängen

  Förvaring i hall

  Jackor som trillar ner från klädkrokarna, skor som ligger i en stor hög på golvet och regnkläder som knycklats ihop längst in i skåpet. De flesta önskar sig mer plats till förvaring i hallen. Särskilt skoförvaring är viktigt att ha koll på, då en hel familjs skor tar mycket plats. Därför är en smart förvaring av skor en bra idé.

  LÄS OCKSÅ: Smart skoförvaring i hallen

  En annan bra idé till hallförvaring är att sätta upp hyllor. En snygg och smart lösning är svävande hyllor till förvaring av mössor, handskar, halsdukar, cykelhjälmar och mycket mer.

  Förvaring under trappa

  En annan platsbesparande lösning är förvaring under trappan. Här kan man bygga ett måttanpassat skåp som utnyttjar platsen optimalt. I många hem finns en trappa i hallen, och det finns plats under denna som ofta inte används. Den kan med fördel användas till förvaring.

  Förvaring på vinden

  Har du en ouppvärmd vind kan du med några enkla beslag snabbt skaffa dig mer plats för förvaring. Beslagen vilar på reglarna utan att förstöra isoleringen, och med lite läkt har du på ett snabbt och billigt sätt mer plats för förvaring.

  LÄS OCKSÅ: Förvaring på vinden - Snabba hyllor på vinden

  Förvaring i verkstad

  Ett annat ställe som du också med fördel kan utnyttja och få mer plats åt förvaring är verkstaden. Det finns många sätt att utnyttja platsen i verkstaden, beroende på hur du väljer att inreda verkstaden.

  LÄS OCKSÅ: Förvaring i verkstaden

  Ännu mer smart förvaring

  Det finns alltså många möjligheter till att få mer plats åt förvaring i hemmet. Här på sidorna kan du hitta mycket mer inspiration till hur du kan skaffa dig mer förvaring i ditt hem. Ett bra sätt att börja är att läsa vår artikel 25 smarta förvaringslösningar.