Vägghängd säng

Om man behöver får man ibland kompromissa. Det kan innebära att arbetsrummet även får tjäna som gästrum. Men då är du så klart tvungen att packa ihop sängen och ställa den på högkant längs väggen och gömma undan sängkläderna. Det är alldeles för besvärligt, särskilt när du istället kan bygga en elegant och dold vägghängd säng istället.

Fäll in madrassen i ett sängskåp

Om du vill ha mer plats och en elegant sätt att gömma undan sängen på, ska du gömma undan madrassen i ett sängskåp. På det viset kan du lyfta upp sängen och gömma den i ett specialbyggd skåp när den inte används. Skåpet får samma djup som sängen, så att din vägghängda säng knappt kommer att ta någon plats.

Ett sängskåp som håller

Vi bygger skåpet till vår säng av helt vanliga mdf-skivor. De är lätta att arbeta med, men även om mdf-skivor är lätta, är de även starka. Resultatet blir ett lätt och elegant skåp, som ändå är starkt och hållbart. På byggvaruhuset kan du fråga om de kan såga till skivorna för dig – det sparar dig en hel del tid och besvär när du ska bygga en vägghängd säng.

Massor av möjligheter för utsmyckning

När du har byggt skåpet för din vägghängda säng kan du själv bestämma hur den ska smyckas ut och målas. Om du har en handöverfräs, kan du ge din vägghängda säng unika profiler och frästa lister. Om du inte har en handöverfräs kan du så klart även köpa lister med profiler till sängen.

Detaljerna gör din vägghängda säng genial

En vägghängd säng är en enkel konstruktion, och det är de små och genomtänkta detaljerna som gör sängen riktigt smart. Till exempel är sängkläderna gömda i botten av vår väggsäng, medan benen fälls ut när sängen ska användas. Hela projektet är byggt med fokus på funktionalitet och smidighet.

Bygg en vägghängd säng på en helg – hämta den kompletta instruktionen

Hämta bygginstruktionen och se, steg för steg hur du själv bygger en vägghängd säng motsvarande den smarta variant vi har byggt. Vår expert visar dig bland annat hur du monterar de smarta fjädrarna som gör sängen till en vägghängd säng. Lycka till!

LÄS OCKSÅ: Bygg ett sängskåp och frigör golvyta