Redskapsbod

Få ordning på trädgårdsmaskiner, trädgårdsredskap och ungarnas leksaker genom att bygga en redskapsbod. Här finner du inspiration och bygginstruktioner för hur du kan bygga en redskapsbod.

Redskapsbod i många storlekar

Om du ska bygga en redskapsbod är storleken av stor betydelse. Ska boden bara rymma de mest nödvändiga trädgårdsredskapen, eller ska där också finnas plats för att förvara trädgårdsmöbler, ett arbetsbord eller upphängning av cyklar? Och om du har ett arbetsbord, ska det då vara en isolerad bod, eller är det överflödigt?

Bygg själv en bod

Oavsett storlek klarar du att bygga boden själv. Det blir mycket billigare än att välja en byggsats-lösning från byggmarknaden, och kvaliteten blir garanterat högre. Långt ifrån alla byggsatser är av högsta … kvalitet.

LÄS OCKSÅ: Gjut grund till förråd

Det lilla redskapsskjulet

Det riktigt lilla redskapsskjulet behöver inte vara större än ett skåp, eller kanske i storlek med en telefonkur. I redskapsskjulet kan du förvara spade, snöskyffel, räfsa och trädgårdssaxar. I en liten trädgård kan detta vara den perfekta lösningen. Redskapsskjulet kan också byggas en storlek större, så även gräsklipparen ryms.

Ett litet redskapsskjul av trä är ett bra hemma-projekt för gör-det-självaren.

Den mellanstora boden

En mellanstor bod är nog det som passar de flesta villaträdgårdar. På tio kvadratmeter ryms de flesta trädgårdsredskap och på vintern kan även trädgårdsmöblerna förvaras där i skydd av vädrets påverkan.

Den stora redskapsboden

Har du plats för det, kan du öka på boden med några extra kvadratmeter, när du ändå står där med en skruvdragare i handen. Då kan det, förutom att rymma trädgårdsredskap och trädgårdsmöbler, även finnas plats för arbetsbord, förvaring av vinterdäck och kanske en verkstad som du kan ha glädje av hela året.

Tankarna går kanske även kring att lyckas få in cykelskjul eller vedskjul in i lösningen när du bygger en redskapsbod.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Detta är en av våra mest populära byggbeskrivningar över bod och förråd: Bygg snyggt förråd av billiga material

Oavsett bod så hittar du allt här

Oavsett hur stor bod du drömmer om, hittar du steg-för-steginstruktioner här på sidan. Välj den redskapsbod eller det trädgårdsskjul som passar dig bäst – eller hitta inspiration i alla projekten, och sätt ihop din helt egna skräddarsydda bod. Då får du det precis som du vill ha det.