Cykelskjul

Parkera cyklarna torrt i deras eget förråd. Vi ger dig inspiration och instruktioner för hur du själv kan bygga ett vackert cykelförråd.

Få bättre ordning med ett cykelskjul

Svenskarna älskar att cykla, men för många är förvaringen av cyklarna en stor utmaning. Många hushåll har oftast mer än en cykel som ska rymmas någonstans i hemmet. Men det finns hopp.

Bygg cykelskjulet själv

Som gör-det-självare kan du själv enkelt bygga ditt egna cykelskjul i trä, så dina cyklar kan gömmas undan. Oavsett är det bra att skydda dem under tak mot väder och vind när de inte används. För att undvika rost mår cyklarna bäst av att inte utsättas för regn i längre perioder.

Skärmtak till cyklar eller upphängning i källaren

Det finns en uppsjö av smarta gör-det-självlösningar när du ska sätta igång att bygga ett eget cykelskjul, och vi har samlat en rad bra och väldigt olika cykelskjul här på sidan. Du kan t.ex. bygga ett klassiskt cykelskjul, ett skärmtak för cyklar, ett cykelgarage/ cykelförråd, upphängning för cyklar i källaren eller ett litet cykelskjul i trä, där cyklarna står på högkant. Du kan välja att följa våra byggbeskrivningar från början till slut, eller låta dig inspireras och utveckla byggbeskrivningarna på egen hand.

Bygg eget cykelskjul med parkering på högkant

Har du svårt att hitta plats på tomten för ett stort cykelskjul, men vill ändå skydda den på ett bra sätt mot väder och vind så finns det sätt att lösa det. T.ex. kan du fundera på ett cykelskjul eller cykelparkering, där cyklarna parkeras på högkant. Vi har en lösning som kan fungera inomhus, t.ex. i källaren eller på kontoret, eller en lösning som kombineras med ett komprimerat cykelskjul utomhus.

Bygg cykelskjul i trä

Våra olika cykelskjul varierar i svårighetsgrad. Du hittar både superlätta projekt för nybörjaren, eller så kan du bygga ditt eget cykelgarage med ett avancerat system av skenor och säker låsning. Oavsett vilken lösning du väljer får du möjligheten att arbeta en hel del med trä. Lycka till!