9 TIPS: Få mer plats i boden

Är boden för liten för allt du brukar sätta på golvet? Då får du här en mängd förslag på hur du skapar mer plats. Du ska bara använda väggarna.

1. UPPHÄNGNING

Även om de har tillverkats för att hålla hängrännor på plats så kan krokarna hålla fast mycket annat, till exempel långa lister.

2. LISTHÅLLARE

Du kan skruva fast några brädor på bjälkarna och på så sätt få hyllor för brädor, parasollen och andra långa föremål.

3. TAKBOXKROKAR

greppar den stora boxen och håller den över huvudhöjd.

Så här fixar du till enkla krokar:

Här består systemet av hålband som har skruvats fast i taket och som du skjuter in takboxen på. Om du använder din takbox flitigt kan du i stället använda spännband eller bagageband (som är mer elastiska). Båda banden ger dig möjlighet att få ner boxen på ett enkelt sätt.

4. KLAFFBORD

När bordet kan fällas upp mot väggen när det inte används sparar du golvutrymme. Bordsskivan har satts fast med gångjärn på väggen och bordsbenen sitter med gångjärn på bordet.

5. REDSKAPSHÅLLARE

kan hålla fast många olika slags redskap och höjer du upp den en aning får du mer plats på golvet.

Så här gör du en enkel hållare:

Hållaren består av en ram. Den nedre delen blir en hylla som redskapen kan stå på. Om du gör ramen till exempel 90 mm djup kan du montera en tvärlist på framsidan, som ser till att redskapen inte tippar framåt. Hållaren gör du enklast av spillvirke.

6. EN HYLLA

En hylla specialtillverkad för en mängd lådor är perfekt i verkstan. Alla de små lådorna kan fyllas med diverse tillbehör, beslag, muttrar, skruvar, spikar etc. Ja, du kan också lägga verktyg i dem.

Se hela beskrivningen till lådhyllorna här: Ordning i lådorna

7. VERKTYGSSKÅP

kan innehålla mer än verktyg, till exempel färgburkar och liknande. Sätt hyllor även på insidan av dörrarna så får du extra plats.

8. HÄNGANDE HJUL

Dina vinterdäck tar stor plats men tack vare enkla rundstavar eller billiga konsoler som skruvas fast på väggen och sticks in genom navet på fälgen, kan du hänga upp hjulen på väggen.

9. CYKLARNA

kan hänga i en ram som du svetsar ihop eller tillverkar av kraftigt trä. Eftersom ramen är trekantig blir den stark. Cyklarna hängs därefter upp i fram- eller bakhjul med hjälp av ett par enkla krokar.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Förråd