Gratis ritprogram: Du kan t ex rita ditt nya trädgårdsskjul i ett gratis 3D ritprogram innan du bygger det.

Du kan t ex rita ditt nya trädgårdsskjul i ett gratis 3D ritprogram innan du bygger det.

Nu är det slut med att köpa för lite virke eller för många stenplattor bara för att du har missat en detalj. När du ritar dina projekt i 3D ritprogram innan du börjar slipper du överraskningar i projektet.

Gratis ritprogram – som är lätt att använda

Det finns en mängd dyra ritprogram i 3D att välja bland och några är orimligt svåra att använda sig av. Vi har här valt ett gratis ritprogram, SketchUp Make, som är enkelt och som lätt kan laddas hem.

Läs också: Mät med Google Earth

Du installerar det snabbt och med hjälp av vår lilla guide kan du sätta igång i stort sett genast. Öva dig genom att följa våra anvisningar när du ritar boden i denna artikel. Då får du en bra uppfattning om vad de olika verktygen kan användas till – innan du sätter igång med något av dina egna byggprojekt.

LADDA NED HELA ARTIKELN och se hur du gör.

Jobba med SketchUp

Du kan ladda hem ritprogrammet från adressen www.sketchup.com. Om du väljer Personal Projects får du gratisversionen. Klicka på Download SketchUp Make.

När du har installerat ritprogrammet och du ska använda det måste du först välja vad för slags projekt du ska arbeta med. Du ska alltid välja korrekt skala, så därför klickar du på Architectural Design – Millimeters.

Gratis ritprogram: SketchUp Make

Gratis ritprogram: SketchUp Make