Snickare

Hitta information om verktyg och material, samt få vägledning till rätt tekniker när du ska sätta igång med snickeriarbetet.

  Snickeriarbeten är ett brett begrepp. De flesta förknippar en snickare med någon som byter fönster, bygger träterrasser och gör andra typer av träarbeten. En snickare arbetar även med gips, och det händer även ibland att de ger sig i kast med mindre gjutarbeten.

  Därför har vi samlat en rad artiklar som kallar på din inre snickare.

  I artikeln Så gör du vackra träfogar kan du lära dig hur du gör olika slags träfogar utan att använda beslag. Här går vi bl.a. igenom hur man gör en enkel tappfog och det sk. franska låset.

  I Lär dig att gjuta stolpskor går vi igenom hur du gjuter de perfekta stolpskorna. Det kan vara svårt att gjuta sina stolpskor på helt rätt sätt, men med ett par enkla tips klarar du det lätt.

  Att gjuta fundament låter nästan som ett stort och ogreppbart projekt, men i artikeln Fundament - gjut världens enklaste fundament visar vi hur du kan gjuta ett starkt plintfundament på bara tre dagar.

  I artikeln Så räddar du en murken stolpe visar vi hur du kan undvika att byta ut en hel stolpe, om den börjat ruttna. Med ett multiverktyg kan du lätt skära bort den murkna biten, varpå du kan ersätta den med en bit friskt trä.

  Sida 1 / 3