Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Snickare

Hitta information om verktyg och material, samt få vägledning till rätt tekniker när du ska sätta igång med snickeriarbetet.

Snickeriarbeten är ett brett begrepp. De flesta förknippar en snickare med någon som byter fönster, bygger träterrasser och gör andra typer av träarbeten. En snickare arbetar även med gips, och det händer även ibland att de ger sig i kast med mindre gjutarbeten.

Därför har vi samlat en rad artiklar som kallar på din inre snickare.

I artikeln Så gör du vackra träfogar kan du lära dig hur du gör olika slags träfogar utan att använda beslag. Här går vi bl.a. igenom hur man gör en enkel tappfog och det sk. franska låset.

I Lär dig att gjuta stolpskor går vi igenom hur du gjuter de perfekta stolpskorna. Det kan vara svårt att gjuta sina stolpskor på helt rätt sätt, men med ett par enkla tips klarar du det lätt.

Att gjuta fundament låter nästan som ett stort och ogreppbart projekt, men i artikeln Fundament - gjut världens enklaste fundament visar vi hur du kan gjuta ett starkt plintfundament på bara tre dagar.

I artikeln Så räddar du en murken stolpe visar vi hur du kan undvika att byta ut en hel stolpe, om den börjat ruttna. Med ett multiverktyg kan du lätt skära bort den murkna biten, varpå du kan ersätta den med en bit friskt trä.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka