Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så här slipar du perfektpå svåra ställen

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Med enkla hjälpmedel och slippapper av god kvalitet kan du slipa trä snabbt och enkelt. Resultatet blir förstklassigt – ofta bättre än med slipmaskiner.

Om du också tycker att handslipning av trä är hårt slit kan du hämta fem bra tips här. Med de här enkla hjälpmedlen kan du komma åt med slippappret även på de besvärligaste ställena. Och så slipper du oljudet och dammet från de elektriska slipmaskinerna.

Slippapper rund käpp

1. Dra runt slippappret

Slippappret kan dras fram och tillbaka runt runda föremål, som när man torkar sin rygg med en handduk. Det är snabbt och enkelt, och du slipar jämnt och bevarar rundningen, men eftersom du slipar tvärs emot träets ådring, bör du avsluta med att finslipa på längden.

Slippapper hörn

2. Slipa allra längst in i hörnen

Ska du slipa botten i en låda är det enklast att göra en slipkloss med en sned kant på cirka 30 grader. Lägg en bit slippapper kring klossen och den sneda kanten. På så sätt kommer du in i hörnen utan att få fingrarna i kläm.

Slippapper små träbitar

3. Slipa med fastsatt slippapper

När du ska slipa små träbitar är det faktiskt enklare att låta pappret ligga stilla och förflytta föremålen i stället. För att fästa pappret kan du vika det runt en bräda och fästa det med klämmor.

Slippapper hål

4. In i hålen med slippapper

Borrade hål blir sällan särskilt släta, så ta dig tid att slipa dem fina. Du kan köpa cylindriska sliprondeller på byggmarknaden, som kan fästas på en borrmaskin. Men du kan också vika slippapper runt en käpp, som får plats i hålet. Det fungerar bra som slipkloss.

Slippapper billigt starkt

5. Förstärk slippappret med tejp

Har du fallit för frestelsen och har köpt en rulle billigt, bräckligt slippapper, som brister efter lämnar streck på föremålet? Du behöver inte kasta rullen, utan kan rädda ditt felköp genom att förstärka baksidan av pappret med tejp.

BYGGBESKRIVNING: Enkel hållare till rullarna

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka