Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Limma fast stolpskon

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Här visar hantverkaren hur man på enklast möjliga sätt fäster en stolpsko så att den aldrig kan rubbas.

Mät upp för var den ska placeras och kom ihåg att måttet ska visa stolpskons mittpunkt. Arbetet går lättare om du borrar i två omgångar. Först med en borr på 5-6 mm. Senare med en borr som är 4 mm tjockare än stolpskons stödstång.

Om du markerar på borren hur djupt stolpskon ska ner är du säker på att inte råka borra för djupt. Tack vare det första hålet är det inga problem att göra denna andra borrning och få ett hål på 20 mm. Limmet vi använder är ett tvåkomponentsmaterial, som blandas i fogröret när man pressar ut det. Bruket är expansionsfritt, vilket betyder att det inte utvidgar sig.

Tryck hellre ut för mycket än för litet. Det överskjutande kan alltid torkas bort. Placera stolpskon i hålet och se till att stången sitter helt i botten. Spruta på lite extra injektionsmassa runt stången. Efter ett par timmar kan du montera stolpen och vara helt säker på att den sitter ordentligt fast.

LÄS OCKSÅ: Så använder du stolpsko

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka