Hantverkaren använder 6 bitar furuträ i dimensionen 15x68 mm, som är 120 cm långa. Han sågar till dem med 25 graders vinkel i båda ändarna, så att de blir 110 cm långa.

Hantverkaren mäter ut 32 cm från den spetsiga änden och avsätter ett märke. Han markerar också mitten av plankan, dvs 50 m in på den 100 mm breda plankan. Och han gör samma sak på nästa planka. Därefter borrar han ett 8 mm hål genom de båda plankorna.

De två plankorna sammanfogas med en 8x70 mm vagnsbult, brickor och muttrar. Använd två muttrar på varje bult. En vanlig och en låsmutter och spänn fast dem ordentligt. Han fogar ihop de resterande fyra plankorna på samma sätt. Lägg upp alla benen och mät ut 30 cm från den spetsiga änden.Här ska sargen placeras som ska hålla ihop benen.

Sargen är av furu i dimensionen 15x68 mm, och är 100 cm lång. Placera sargen kant i kant med det yttre benet och dra fast den med en rostfri skruv. Skruva sedan fast sargen i benet på andra sidan – precis jämns med kanten. Sågen är precis en meter bred och de mittersta benen ska därför placeras 50 cm in från sidorna. Dra nu fast det vänstra benet med en skruv.Kontrollera måtten och sätt i en skruv till.

Nu kan sågbocken vändas och en sarg monteras på andra sidan. Se till att dra fast denna sarg i de ben som inte sitter ihop med sargen på andra sidan. Precis under sargen monteras en krok i vartdera benet.Här använder hantverkaren ett litet knep. Han använder helt enkelt ytterligare en krok att skruva fast den första med. Man behöver inte förstöra fingrarna under arbetet.

Montera ytterligare en krok och vänd sedan på bocken och montera de två sista krokarna. En galvaniserad kedja hakas i krokarna och de två krokarna på samma sida kläms ihop så att kedjan inte kan ramla bort. Nu är den hopfällbara sågbocken klar. Det är bara att göra fast kedjan för att stabilisera den. Trädstammen ligger säkert på plats. Det är bara att börja.