Golvet i påverkar hela intrycket när man går in i ett nytt rum. Därför är det också viktigt att man får ett bra och tillfredställande resultat när man väljer att själv lägga sitt golv. Det behöver inte vara svårt att lägga ett golv. Bara man är noga med sitt förarbete och med mätarbetet, så är själva golvläggningen ofta det minsta problemet.

I detta tema om golv kan du läsa om:

Lyx i massiv ek

Ett golv i fiskbensparkett är lite svårare att lägga men resultatet blir ett exklusivt golv som nästintill är omöjligt att slita ut. Följer du vår metod, visar vi dig hur du lägger fiskbensparkett i massiv ek. Det är faktiskt inte så svårt när du väl har börjat. Vi visar dig allt från hur du lägger den första provläggningen till hur du till sist polerar golvet.

13 irriterande golvproblem

De flesta som har ett trägolv har varit med om ett irriterande golvproblem. Hur får man bort en rödvinsfläck, hur får man en tröskel att sluta knarra och hur åtgärdar men ett hack i trägolvet? Vi har samlat de 13 mest vanliga golvproblemen, och visar dig hur du kan lösa dem. En del är lättare att åtgärda än andra.

Så använder du självutjämnande spackelmassa

Även om namnet kanske antyder något annat så kräver det ändå en del arbete, när du vill jämna till ditt golv med självutjämnande golvspackelmassa. Vi visar dig hur du hittar ojämnheterna i golvet och hur du arbetar med den självutjämnande spackelmassan. Det färdiga resultatet är ett jämnt golv som kan användas som det är, eller som ett underlag till både klickgolv, trägolv och klinker.

De nya klickgolven är lätta att lägga

I temat visar vi dig även den nya generationens klickgolv, som gör det superlätt att lägga sitt egna klickgolv. Förr i tiden var det en stor uppgift och en fördel om man var två personer när man lade klickgolv, men med den nya generationens klickgolv är det inte något problem att lägga golvet själv. Vi visar dig det nya systemet och ger dig en grundlig gör-det-självbeskrivning till hur du lätt kan lägga ditt egna klickgolv.

Lägg ett perfekt undergolv

När du lägger golv så består det stora arbetet av att få ett perfekt och jämnt undergolv. Det ska isoleras korrekt och klossas upp ordentligt, men sedan får du också ett golv som du kan vara riktigt nöjd över under många år framöver.

LÄS OCKSÅ: Lägga golvspånskivor

I temat visar vi dig hur du lägger det perfekta undergolvet med både ångspärr och isolering.

Ladda ner det stora temat om golv genom att klicka på den gröna knappen här på sidan.