Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så reparerar du dina trägolv

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Behöver ditt trägolv en kärleksfull hand? Då ska du läsa den här artikeln – vi guidar dig till hur du reparerar de vanligaste skadorna på ett trägolv.

Trägolv är fina och blir ofta bara snyggare med åren. Därför är det också extremt irriterande när ditt trägolv får en skada. Här har vi samlat flera guider till hur du reparerar de vanligaste skadorna som kan uppkomma på ditt trägolv.

Knarr-Knarr-Knarr

I stort sett alla som äger ett äldre trägolv känner till problemet med knarrande golvbrädor. Det är som tur är ett problem som det är lätt att fixa själv. I vår guide kan du se vad du kan göra oavsett hur ditt trägolv är lagt.

Läs hur du stoppar knarrandet här

Ta bort repor och jack

Repor och jack är ett annat problem man måste ta itu med när man har ett trägolv. Det är nästan omöjligt att undvika att golvet förr eller senare får en repa eller ett jack från ett tappat glas eller liknande. Trä är ett levande material och därför är det ofta relativt lätt att ta bort repor och jack i träet.

Se hur du reparerar repor och jack i trägolv

Laga hålen

Äldre golv kan ofta ha större hål och sprickor, som man inte kan rätta till i en handvändning. Men det är inte omöjligt. Med rätt verktyg och lite list kan du få golvet att se ut som nytt igen.

Se hur du lagar hålen här

Skador från fukt

En droppande radiatorventil eller en otät krukväxt. Orsakerna kan vara många, men resultatet detsamma – ett golv som har fått en vattenskada. Dessvärre kan man inte åtgärda sådana skador, utan det gäller att ersätta den skadade delen av golvet.

Så reparerar du ett fuktskadat golv

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka