Linoleumgolv

Linoleumgolvet är en slitstark lösning som är lätt att underhålla. Därför är linoleum ofta en föredragen golvtyp i köket. Vi visar vad du ska vara uppmärksam på när du väljer att lägga ett linoleumgolv.

  Linoleumgolv i köket – det självklara valet

  Ett köksgolv ska vara starkt, hållbart och enkelt att göra rent. Ett linoleumgolv lever upp till alla dessa krav! Ytan är slitstark och golvet har den fördelen att det dämpar ljud. Jämfört med andra golvtyper är ett linoleumgolv även en billig lösning. Ett billigt linoleumgolv kan hålla i många år.

  Hur lägger man ett linoleumgolv?

  Köksgolv av linoleum kan läggas som långa våder eller som praktiska plattor, som klickas samman med not och spont. Lika viktigt som det är vilken typ du väljer, är det även viktigt att underlaget är helt plant. På en två meter lång sträcka bör det inte vara mer än 2 mm ojämnheter. Plattorna är lätta att lägga på ett underlag av ex. masonitskiva.

  LÄS OCKSÅ: Råd kring linoleumgolv

  Du kan lägga linoleumgolv direkt på trä och sten

  Om du redan har ett trägolv eller klinkers i ditt kök är det inget problem att lägga linoleum. Om golvet är i bra skick, och plant, kan du lägga linoleumgolvet ovanpå. Att lägga linoleumgolv är därför inte svårt och det kräver inte en massa förarbete. Det är dock viktigt att se till att underlaget är helt rengjort innan det läggs nytt golv på det.

  Massor av mönster med köksgolv av linoleum

  Linoleum finns i en mängd olika färger och varianter, så det finns många möjligheter att få ett golv som är väldigt personligt. Det kan till exempel vara ett linoleumgolv med schackrutigt mönster, som är ett av de populäraste linoleum-mönstren.

  Linoleum på bänkskiva

  Linoleum kan användas till mer än köksgolv. Det syns även ibland som beläggning på bänkskivor, där den tåliga och rengöringsvänliga ytan kommer till sin rätt.