Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Grindar

En grind kan byggas på många sätt. Det viktigaste är att man är noggrann, både när man mäter upp och när man utför arbetet. Vi har samlat ett antal bygginstruktioner, så att du själv kan få inspiration och bygga din egen grind.

Hur bygger man en grind?

Det är inte svårt att bygga sin egen grind. Med precisa mätningar och en bra ritning kommer du långt. Vi har olika sorters trägrindar som du kan välja att bygga. Vi guidar dig hela vägen, steg för steg. Oavsett om du vill bygga en grind i ett plank, staket eller mellan buskarna i trädgården.

Bygg en klassisk grind

Du kan snabbt och lätt bygga en klassisk grind. Det krävs varken specialverktyg eller mycket snickerikunskap. Vi visar dig hur du själv bygger en ram med strävor, brädor eller spjälor till din grind. Oavsett om du väljer stolpar gjutna i betong eller av tryckimpregnerat trä får du en grundlig instruktion till en säker bärande konstruktion. Sist men inte minst, ska själva porten hängas upp. Det kräver att du har varit noggrann med mätningen, så att gångjärn och beslag hamnar där de ska.

Materialval när du bygger en grind

Vi ger dig goda råd vid val av material. Du kan t.ex. bygga ramen för grinden i rent trä, som du impregnerar själv. Rent trä är av bättre kvalitet än det vanliga tryckimpregnerade träet. Därför behöver skruvarna inte vara rostfria, utan behöver bara ett skyddande ytskikt.

Trägrind

De flesta grindar är byggda i trä. Det är enkelt och praktiskt att arbeta med och ger dig även möjlighet att vara kreativ vid utformningen av grinden. Du behöver inte vara utbildad snickare för att bygga en vacker trägrind.

Stolpar – den bärande konstruktionen

Fristående stolpar ska alltid grävas ned, stolpskor eller liknande kommer aldrig göra dem tillräckligt stabila för att kunna bära en grind. De ska ned i frostfritt djup, och dessutom använder vi dem två säckar betong per stople för att låsa dem ordentligt i marken. Det är hårt arbete, men det finns inga genvägar – och den extra timman du lägger ned kommer att betala sig många år framöver.

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka