Grindar

Det finns många olika, snygga grindar som du kan ge dig på att bygga. Och vi har gott om noggranna byggbeskrivningar på lager! Det är inte svårt att bygga en trädgårdsgrind, och oavsett om du funderar på en liten och smal, en bred med flera ingångar eller en stor och tung skjutgrind, så hjälper vi dig vägen framåt!

    Alla artiklar om grindar

    Hur bygger man en grind?

    Det är inte svårt att bygga sin egen grind. Med precisa mätningar och en bra ritning kommer du långt. Vi har olika sorters trägrindar som du kan välja att bygga. Vi guidar dig hela vägen, steg för steg. Oavsett om du vill bygga en grind i ett plank, staket eller mellan buskarna i trädgården.

    Bygg en klassisk grind

    Du kan snabbt och lätt bygga en klassisk grind. Det krävs varken specialverktyg eller mycket snickerikunskap. Vi visar dig hur du själv bygger en ram med strävor, brädor eller spjälor till din grind. Oavsett om du väljer stolpar gjutna i betong eller av tryckimpregnerat trä får du en grundlig instruktion till en säker bärande konstruktion. Sist men inte minst, ska själva porten hängas upp. Det kräver att du har varit noggrann med mätningen, så att gångjärn och beslag hamnar där de ska.

    Materialval när du bygger en grind

    Vi ger dig goda råd vid val av material. Du kan t.ex. bygga ramen för grinden i rent trä, som du impregnerar själv. Rent trä är av bättre kvalitet än det vanliga tryckimpregnerade träet. Därför behöver skruvarna inte vara rostfria, utan behöver bara ett skyddande ytskikt.

    Trägrind

    De flesta grindar är byggda i trä. Det är enkelt och praktiskt att arbeta med och ger dig även möjlighet att vara kreativ vid utformningen av grinden. Du behöver inte vara utbildad snickare för att bygga en vacker trägrind.

    Stolpar – den bärande konstruktionen

    Fristående stolpar ska alltid grävas ned, stolpskor eller liknande kommer aldrig göra dem tillräckligt stabila för att kunna bära en grind. De ska ned i frostfritt djup, och dessutom använder vi dem två säckar betong per stople för att låsa dem ordentligt i marken. Det är hårt arbete, men det finns inga genvägar – och den extra timman du lägger ned kommer att betala sig många år framöver.