Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Cykelskur

Dra ut lådan. Ställ in cykeln. Stäng och lås cykelgaraget.

Ett cykelgarage är en genial lösning om du gärna vill förvara din cykel bakom lås och bom, och samtidigt skydda den mot väder och vind men inte har plats för ett förråd. Många väljer också att förvara sina dyra cyklar inomhus. Men vill du gärna ha cykeln ute och få lite extra plats i tvättstugan så bör du läsa vidare.

Parkera cykeln i garaget

Dyra cyklar är ett lätt och eftertraktat byte för tjuvar, men om du bygger ett avancerat garage med en vagn på skenor kan cykeln, mopeden och barnvagnen lätt placeras på vagnen, skjutas på plats och låsas in i cykelgaraget.

Avancerat cykelgarage

Det är lika bra att erkänna det direkt: Det finns enklare sätt att väderskydda sin cykel än att bygga ett cykelgarage med skenor, så att man kan ställa sin cykel på en vagn, som skjuts in i en låg, vädersäker box och låses med ett carportbeslag. Men en av våra byggexperter föll pladask för det eleganta cykelgaraget när han såg det på nätet.

Mer än ett låst cykelgarage

Han föll inte för cykelgaraget bara för att det faktiskt gör det möjligt att få riktigt god ordning på hela familjens cyklar, utan även för att cykelgaraget passar perfekt i en trädgård där det inte finns plats för ett vanligt förråd

Cykelgarage för annat än cyklar

Det finns massor av möjligheter att inreda, och därmed skräddarsy cykelgaraget till annat än bara cyklar. Cykelgaraget kan även anpassas efter barnvagnar och utomhusleksaker med mera.

Ett utmanande gör det själv-projekt

Det är inte helt enkelt att bygga ett skensystem, utforma och inreda en vagn och bygga tak och väggar till den. Men följer du vår experts detaljerade steg för steg-vägledning för det häftiga cykelgaraget, kan de flesta erfarna gör det självare klara av det. Du får en komplett materiallista för projektet. Det tar en vecka att bygga cykelgaraget. Lycka till.