Skåp

Bygg dina egna skåp, så att de passar din bostad och dina behov perfekt. Hitta inspiration och få instruktioner för att bygga dina egna skåp.

  Bygg eget skåp

  Bygg ett eget skåp och spara en förmögenhet. Det är bara en av fördelarna med ett hemmatillverkat skåp. Men om du ger dig i kast med att bygga ett eget skåp finns det faktiskt fler fördelar än priset.

  Ett hemmatillverkat skåp passar perfekt

  Ett hemmatillverkat skåp som man bygger själv har den stora fördelen att du kan anpassa skåpet exakt till det rummet. Det vill säga, att om du exempelvis har ett rum där det av olika anledning finns outnyttjad plats så kan du med ett skåp som du bygger själv utnyttja dessa kvadratmetrar till förvaring, i stället för att de ska gå till spillo.

  LÄS OCKSÅ: Bygg en snygg garderob själv

  Bygg en hemmatillverkad walk in closet

  Har du riktigt bra med plats så kan en walk in closet vara en möjlighet. En walk in closet är så klart smartast om man har möjlighet att placera den i förlängningen av det rum där man annars skulle placerat sina garderober.

  *Redaktionen rekommenderar: Bygg en egen walk in closet

  Flera fördelar med att själv bygga ett skåp

  När du bygger ett eget skåp bestämmer du också själv över hur det hemmatillverkade skåpet ska inredas. Ska där hänga många skjortor, klänningar eller jackor, så ska du nog överväga att prioritera stänger till galgarna i skåpet som du bygger själv. Överväg också om skåpet du bygger själv ska ha plats för skoförvaring. Det finns många sätt att förvara skor på, så att du kan spara så mycket plats som möjligt.

  Skapa ditt egna uttryck med ett hemmatillverkat skåp

  Välj några snygga skåpsdörrar, sätt spegel på insidan av skåpsdörrarna och bygg ett eget skåp. Inred skåpet med belysning, så att du hittar dina kläder en mörk morgon. Överväg om stängerna till galgarna ska hänga på andra sidan. Kort sagt har du med ett hemmatillverkat skåp som du bygger själv oanade möjligheter till att göra ditt egna skåp personligt och så det passar precis de behov du har av ett hemmatillverkat skåp.