Walk in closet gör det själv

Det finns mycket med plats i denna snygga walk in closet. De skräddarsydda modulerna utnyttjar platsen optimalt under snedväggarna.

Walk in closet - en skräddarsydd garderob för två

De kunde kalla det en garderob, ett dressingroom eller en klädkammare, men Annette och Simon har valt att kalla det en walk in closet – och då förstår nog de flesta vad det egentligen handlar om för utrymme.

Våra far- och morföräldrar – i varje fall de mer välbeställda av dem – skulle nog betrakta det lilla rummet som en självklarhet i varje respektabelt hem. För Annette och Simon däremot har det varit en lång process med djupdykningar i framför allt amerikanska designtidningar. Skåpen snickras som moduler, som den Simon här sätter på plats på sockeln. När skåpen står som de skall skruvas de fast i sockeln och framkanterna täcks med lister.

På det sättet har de skapat ett rum helt tillägnat kläderna – överskådligt och inbjudande.

Billig walk in closet – gör det själv

Och en utmärkt lösning för Annette och Simon. Här låg det lilla utrymmet i stort sett tomt och outnyttjat vägg i vägg med sovrummet, där kläderna trängdes i en gammal byrå men också låg utspridda i vild oordning.

Så Simon och Annette sågade hål i väggen mellan de två rummen, satte en skjutdörr i öppningen och inredde sin walk-in closet med skåp och hyllor från golv till tak.

En idealisk förvaring för kläder byggd av mdf-skivor i skräddarsydda moduler, som på den ena sidan utnyttjar utrymmet under den sneda väggen maximalt medan den andra sidan passar för standardskåp och klädstång.

Spara pengar med en egentillverkad walk in closet

En walk in closet kan snabbt bli en dyr upplevelse, om du ska ha hantverkare till att bygga den. Men gör du en egentillverkad walk in closet kan du skära ner en del av priset. För hela Annettes och Simons skåp med inredning och färg landande summan på cirka 1250 kronor.

Ladda ner beskrivningen och se hur du gör en egentillverkad walk in closet

I denna gör-det-självbeskrivningen visar vi hur du bygger en egentillverkad walk in closet. Du kan se hur du:

  • sågar hål i väggen
  • sätter i skjutdörrar
  • bygger modulerna till din nya walk in closet
  • bygger upp socklen på golvet
  • monterar och färdigställer din snygga walk in closet