Hyllor

Bygg dina egna hyllor och se till att de hänger som de ska. På dessa sidor kan du få instruktioner för hur du kan bygga ett antal olika hyllor, och hur du hänger upp dem korrekt.

  Bygga egna hyllor

  Det är svårt att undvika hyllor för förvaring i hemmet, och du hittar en mängd lösningar hos de många möbeltillverkarna. Men ska du ha en hylla som passar precis ditt hem så ska du bygga hyllan själv. Genom att bygga en egen hylla är det bara fantasin som sätter gränser.

  Inbyggd hylla

  Bygger du en egen hylla får du en billig lösning som uppfyller previs dina behov. En hylla tar ofta hela väggytan, så varför inte utnyttja all plats och bygg en egen hylla, som utnyttjar hela väggen? Du kan själv bygga en inbyggd hylla som går hela vägen från golv till tak och utnyttjar all plats.

  LÄS OCKSÅ: Inbyggd hylla - golv till tak

  Platsbesparande hylla

  Har du en snedvägg i ditt hem är det perfekt att utnyttja den platsen genom att bygga en hylla. På det sättet utnyttjar du de kvadratmeter som finns under snedväggen, som på förhand kanske inte använts till något speciellt och som är svåra att utnyttja. Men med en hylla du bygger själv kan du enkelt utnyttja kvadratmetrarna bättre.

  Bygg egen hylla med plywood

  Plywood är ett passande material till att bygga en egen hylla. Plywood är egentligen ett lämpligt material för de flesta möbler. Se bara t.ex. på IKEA, som tillverkar många möbler i detta billiga material. Innan du kastar dig in i att bygga en egen hylla i plywood ska du dock veta vilken typ du ska använda. Det kan du läsa mer om i denna artikel: Plywood - Välj rätt sorts plywood.

  Billig hylla

  Oavsett hur eller var du önskar att bygga din egen hylla så kan du vara säker på att du får en lösning som med stor sannolikhet är billigare än den du kan få på möbelvaruhuset. Det är endast din kreativitet och fantasi som sätter gränser när det handlar om att bygga sin egen hylla.

  Som nämnt är plywood ett relativt billigt material, men du kan även prova att testa andra material som lättbetong, när du bygger din egna hylla. Det finns inga regler för hur en hylla ska se ut, eller hur hyllplanen ska placeras. Du kan uppnå stor effekt genom att slå hål på de förväntade föreställningarna om hur en hemmabyggd hylla ska se ut.