Ladda ner vårt stora tema och spara tid, pengar och arbete nästa gång du ska måla utomhus.

Ladda ner vårt stora tema och spara tid, pengar och arbete nästa gång du ska måla utomhus.

Är takfotsbrädorna trista att titta på på, behöver fönstren en uppfräschning, eller ser de gamla trädgårdsmöblerna ut att vara färdiga för återvinningsstationen? Då är det dags att sätta igång med pensel och träskydd.

Träskydd är nämligen viktigt när du ska få dina träkonstruktioner utomhus att få en så lång livstid som möjligt. Och ett nytt lager olja eller träskydd kan i de flesta fall få träet att kännas nytt och fräscht igen.

Ladda ner vårt stora tema om målning utomhus och spara tid, pengar och arbete nästa gång du ska måla

Det är många saker att tänka på innan du börjar måla träkonstruktioner utomhus. Även smådetaljer kan göra att hela ditt målararbete går helt fel, och att du i värsta fall får börja om från början med målarpenseln. Det är både dyrt och besvärligt.

Därför har vi samlat ett stort tema om målning utomhus, där vi har samlat allt som du behöver veta innan du sätter igång och börjar måla.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äga en fuktmätare

Det får du i vårt stora tema om målning utomhus

Välj rätt träskydd
Vi visar dig vad du ska tänka på när du väljer träskydd, och vilket typ av träskydd som skyddar bäst.

Så vet du vad träet behöver
Hur vet du om virket behöver strykas med träskydd? Vi visar dig tre enkla metoder, så du inte behöver fundera.

Spara tid genom att sprutmåla
Ska du sprutmåla eller inte? Färgsprutorna har blivit modernare och kräver inte längre att du täcker in på samma sätt som förut. Vi visar dig hur och när du ska sprutmåla.

Ge dina trädgårdsmöbler fem år till
Med lite kärlek och en bra inoljning blir dina trista trädgårdsmöbler som nya igen. Vi visar dig hur du gör en quickfix av trädgårdsmöblerna och hur du kan renovera dem mer grundligt.

Måla fönstren så de håller i många år
Det krävs både tålamod och noggrannhet att måla fönster, och därför kan du lika bra göra det ordentligt första gången. Med vår vägledning kan du vara säker på att det tar många år innan du behöver måla fönster igen.

Utöver allt detta kan du i vårt stora tema läsa om vilket verktyg som är bra att ha nära till hands när du ska måla, vilken ytbehandling vanliga målararbeten kräver och vad du ska tänka på så att målningen inte blir förgäves.