Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stenlagd uteplats

En stenaltan kan hålla nästan hur länge som helst, om den anläggs korrekt. Vi vägleder och ger dig inspiration till hur din stenaltan kan anläggas

Stenaltan – med massor av fördelar

Det finns många fördelar med att anlägga en stenaltan, och det är bara fantasin som sätter gränser för hur du vill att just din stenaltan ska se ut. Stenaltaner kan vara små, stora, runda eller fyrkantiga. Du kan bygga dem i mönster och bygga in dem i ett hörn av trädgården.

Stenaltan – gör det själv

Du kan anlägga din nya stenaltan själv, men det finns så klart några fallgropar som måste vara uppmärksam på, så att du inte riskerar att altanen blir skev, att stenarna glider iväg, eller att du får vatten i källaren för att altanen inte har rätt fall.

Ett litet TIPS: håll nere priset på stenaltanen

Stenaltanens pris beror naturligtvis på storlek och materialval. Det kan bli väldigt dyrt att köpa sten till en stor stenaltan, men om du blandar förhållandevis billiga betongplattor med exempelvis lite dyrare gatsten, får beläggningen ett elegant utseende, och altanens pris hålls nere.

Underhåll din stenaltan – så gör du!

Om du har en stenaltan vet du att den måste underhållas. Du kan inte undgå att det kommer smuts och kanske även alger och kakelpest på dina plattor på stenaltanen.

Alger är de grönbruna och hala beläggningar som stortrivs på de skuggiga delarna av din stenaltan, t.ex. på husets norrsida.

Kakelpest är egentligen en sorts lav och syns sig som vita eller grå fläckar på dina utomhusplattor. Kakelpest kan angripa dina plattor både på soliga och skuggiga delar av stenaltanen.

Det finns som tur är flera olika metoder för att bli av med den – utan att skada dina plattor! I denna artikel får du instruktioner för hur du underhåller din stenaltan och effektivt rensar dina plattor, oavsett om de är angripna av alger eller kakelpest: Effektiv rengöring av plattor – så gör du!

Bygg träaltan på stenläggning

Har du tröttnat på din stenaltan, eller är du bara avundsjuk på grannens nya träaltan? Då kan du relativt enkelt bygga en ny, vacker träaltan ovanpå de gamla plattorna. I denna artikel visar vi dig 3 olika metoder för att bygga en träaltan ovanpå plattorna: Bygg en träaltan på stenläggning - 3 bra tips!

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka