Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

När belöningen är att du kan njuta av livet på en läcker terrass med både lä och kvällssol, så är det värt besväret att slita ett par dagar. Men det är också nödvändigt eftersom det inte går att komma in med maskiner för att klara av det hårda jobb som är nödvändigt för att drömmen om den läckra terrassen ska kunna realiseras.

I den här artikeln visar vi hur du – utan att använda motordriven muskelkraft – kan förvandla en igengrodd plätt till en trivsam terrass.

Inte ett arbete du klarar i en handvändning:

• Massor av rötter ska avlägsnas. • Knappt 7 ton jord skal grävas upp och bortforslas. • 7,5 ton grus ska köras in. • Knappt 2 ton sten ska köras in och läggas. • En stor mängd stnar längs kanterna ska skäras till.

LÄS OCKSÅ: Få snygga plattor med en kakelskärare

Men det är verkligen värt allt slit!

Hämta hela artikeln och få en steg-för-steg-guide till du bygger din nya klinkerterrass.

Så här kan din terrass också se ut:
SKIFFER Stilrent och med ett enkelt mönster av stora, kvadratiska plattor. Skiffer kapas med våtskärare och specialklinga.
MARKTEGEL Hårdbrända stenar i ett knivskarpt fiskbensmönster. Eftersom stenarna är rätt små går det åt många till en terrass. De finns även i en röd variant.
KALKSTEN Oregelbundna kalkstensplattor i olika storlekar. Du ska helst tycka om att lägga pussel om du väljer denna lösning. Fogarna blir lite grövre än i vanliga beläggningar.
SANDSTEN Här har flera storlekar blandats vilket ger ett levande mönster. Prova dig fram till vad som passar bäst och kombinera ev. med kalksten.