Test av färgsprutor

En ordentlig färgspruta är guld värd om du ska måla takpanel, snickarglädje, spjälstaket och annat med snirklig form, som tar lång tid och är besvärligt att måla med pensel. Med rätt färgspruta kan du också måla både små och stora plana ytor.

Om testet

Den är inte bara suverän, den är också överlägsen både pensel och rulle när du ska måla profilerade brädor, takpanel, spjälstaket och liknande. Den bevisar med övertygelse sitt värde när du använder den till sådant som är besvärligt att klara med pensel.

Tiden är en viktig faktor när du beslutar dig för om du ska använda färgspruta eller ej. Det tar tid att maskera innan du kan börja måla, viskositeten ska kollas (du måste späda färgen med vatten eller lösningsmedel) och efteråt ska färgsprutan göras ren. Det är därför inte säkert att färgsprutan kan konkurrera tidsmässigt med färgrullen om det är en plan yta som ska målas.

De färgsprutor vi har testat kan använda flera slags färgtyper när viskositeten är den rätta. En av dem blev vår ganska klara vinnare.

VI HAR TESTAT DE HÄR FÄRGSPRUTORNA:

  • BLACK & DECKER BDPS400
  • MEEC 059-079
  • WAGNERW890 FLEXIO
  • BOSCH BPFS5000E
  • BILTEMA ES650

LÄS OCKSÅ: Bli expert på färgsprutan på 5 minuter

Ladda ner hela testet nu

Ladda ner tidningsartikeln nu

Ladda ner artiklen i PDF-format, så som den ursprungligen såg ut i tidningen Gör Det Själv.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Verktyg