Hur många gånger har du stått med en pensel eller målarrulle i handen och funderat över hur mycket snabbare det skulle gå att måla väggen eller taket med en spruta? Och hur är det med pinnstolarna i köket och den gamla flätade pilkorgen? Skulle sprutan vara bättre än penseln?

Vi väljer normalt de målarredskap som finns tillgängliga utan att överväga andra möjligheter. Färgsprutan får stå kvar på hyllan i affären för vi har ju hört andra säga att det är besvärligt att späda färgen tillräckligt för att kunna använda den.

Omvärdera ingrodda målarvanor

Vi beslöt att ifrågasätta våra ingrodda vanor och därför undersöka vilka målarredskap som är bäst till olika jobb. Vi kollade också hur lång tid det tar att måla klart. Inte bara den tid det tar att lägga på färgen utan också den tid det tar att maskera ordentligt så att andra ytor inte utsätts för färgen, oavsett om vi har en pensel, en rulle eller en spruta i handen.

Vi undersökte också hur lång tid det tog att tvätta av alla redskap efteråt. Det är alltså den totala tiden som är intressant.

Hämta hela artikeln och få en djupgående översikt över vilka målarredskap som är bäst till vad – både när det gäller resultat och täckförmåga, tidsåtgång och rengöring.