Väggpanel

Få perfekt finish med vacker panel på väggarna. Med våra bygginstruktioner kan du få hjälp och inspiration till hur dina paneler till väggarna ska se ut.

  Väggpanel

  Väggpanel finns i många olika utföranden. Det kan både vara höga, dekorativa eller mer enkla och diskreta höga golvsocklar.

  Golvsocklar (även kallat golvlister) är trälister som sitter på väggen längs med golvet, där de täcker ett ev. mellanrum mellan golv och vägg. Golvsocklar finns i många olika storlekar och utformningar. Och många väljer även att gömma kablar i dessa golvsocklar.

  LÄS OCKSÅ: Våra bästa tips för att gömma sladdar och kablar i hemmet

  Göm ledningar bakom golvsocklarna

  Om det är något som inte direkt är dekorativt i hemmet, så är det lösa sladdar. Men här kan du även använda dina golvsocklar till något praktiskt. De kan nämligen användas till att dölja ledningar och sladdar. Här på hemsidan kan du se åtskilliga filmklipp med beskrivningar på hur du döljer sladdar med hjälp av golvsocklar eller väggpanel.

  Skapa lyxkänsla med hög golvpanel

  Det finns inte mycket som ger en större känsla av lyx och stil som att sätta hög panel på väggarna. Panelen är ett fast inslag i äldre våningar och herrgårdar. Det bästa är att ditt hus inte behöver vara “fött” med hög väggpanel. Du kan själv tillverka dem. Det är inte det lättaste gör-det-självarbetet, men resultatet blir bländande.

  En hög väggpanel i all sin enkelhet består av en skiva med en ram, kallad spegel, omkring. Väggpanelen kan byggas i enkla och billiga material, och när den målats ser den ut att ha kostat en förmögenhet.

  REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så bygger du höga paneler

  Panel och socklar - stort urval

  Panel och socklar finns i många olika utseenden. Hos din lokala bygghandel finns oftast ett stort utbud av lister och panel i olika material. De varierar en del i pris. En enkel golvsockel kan du hitta till ett billigt pris, medan det inte är helt billigt att bygga hög väggpanel till ett rum på 20 m2. Men det är mycket billigare att tillverka det själv än att betala andra för att göra jobbet!

  Väggpanel och golvsocklar kräver rätt verktyg

  Det blir lättare för dig att bygga väggpanel om du har rätt verktyg. Du får användning av en kap/geringssåg för att såga till ramarna i vinkel. En spikpistol för montering av listerna är även nödvändigt. Om du själv vill göra dina egna profiler till golvsocklarna, och på det sättet få en helt unik väggpanel, behöver du en överhandsfräs.